Highlight Storie Inspirimi

Si ta përdorni vullnetin për më shumë sukses në jetë?

sukses

Për të vendosur mënyrën si të bëhesh i pasur në mënyrë shkencore, ju mos u mundoni të aplikoni fuqinë  e vullnetit për diçka që është jashtë jush.

Ti nuk ke drejtë ta bësh ashtu gjithsesi.

Është e gabuar të aplikosh vullnetin tënd kundrejt burrave dhe grave të tjera, me qëllim ti bësh ata të bëjnë atë çfarë do të kishe dashur ti.

Është një mënyrë flagrante e gabuar  ti detyrosh njerëzit me fuqi mentale,njëjtë si me fuqi fizike. Nëse detyron njerëzit me fuqi fizike të bëjnë diçka për ty, i ulë ata në skllavëri, duke  bindur ata mendërisht të kuptojnë pranimin ekzakt të së njëjtës gjë. I vetmi ndryshim është metoda.

Nëse marrja e gjërave nga njerëzit me forcë fizike është grabitje gjithashtu, nuk ka dallim në princip.

Ti nuk ke të drejtë të përdorësh fuqinë e vullnetit mbi   një person tjetër, edhe është për të mirën e tij.

Ti nuk e di çfarë është e mira për ta. Shkenca si të pasurohesh nuk ju kërkon juve të aplikoni fuqi apo forcë të ndonjë person tjetër në çfarëdo lloj mënyre. Nuk është  as më e vogla domosdoshmëri ta bëni këtë.

Në vend të kësaj, çdo përpjekje për të përdorur vullnetin tuaj mbi të tjerët, vetëm do të tentojë ta mposhtë qëllimin tënd.

Kjo thjeshtë mund të jetë përpjekje të detyroni Zotin dhe do të ishte qesharake, e padobishme dhe gjithashtu e parespektueshme.

Ju nuk duhet t’a detyroni Zotin t’u jep juve gjëra të mira, më shumë se ju keni për të përdorur vullnetin tuaj, për ta bërë diellin të lindë.

Ju nuk duhet ta përdorni fuqinë e vullnetit për të hyrë në antipati dhe kokëfortësi dhe të lejosh forca rebele të të urdhërojnë.

Substanca është miqësore me ju dhe është  me e shqetësuar t’u jap atë që ju doni, se sa ju doni të merrni atë.

Për t’u bërë i pasur, ju duhet vetëm të përdorni fuqinë e vullnetit mbi veten tuaj.

Kur ju e dini se çfarë të mendoni dhe të bëni, atëherë ju duhet t’a përdorni vullnetin tuaj, të detyroni veten të mendoni dhe të bëni gjërat e duhura.

Kjo është mënyra legjitime e përdorimit të vullnetit për marrjen e asaj që doni, t’a përdorni atë që t’a mbani veten në drejtimin  duhur.

Mos u mundo t’a projektosh vullnetin tënd apo mendimet e tua ose mendjen tënde jashtë në hapësirë, të veproni mbi sendet dhe njerëzit.