Highlight Shëndeti

Si ta kuroni Helicbacterin në mënyrë natyrale në shtëpi?

Helicobacter

Helicobacter pylori është një mikroorganizëm i cili gjendet kudo dhe është prezent në afro 50% të popullsisë globale. Infeksioni kronik me Helicobacter pilori shkakton ndryshime atrofike dhe metaplastike në lukth,si dhe prania e tij lidhet me paraqitjen e të thatit në lukth apo në zorrën dymbëdhjetgishtore.
Zakonisht infeksioni me H.Pilori ka një paraqitje të njejtë si tek meshkujt ashtu edhe tek femrat.
Normalisht një person mund të marrë këtë baktere përmes pështymës ose kontaktit me gojë,ujë ose ushqim që ka prekur materialin e fekalizuar të kontaminuar, megjithatë, mënyra se si transmetohet është ende e panjohur. Mënyra më e mirë për të kujdesur është duke i kushtuar vëmendje të veçantë higjienës suaj.
Problemi më i madh është se prania e baktereve në trupin tuaj normalisht nuk shkakton ndonjë simptomë dhe mund të zbulohet vetëm përmes provimeve specifike. Nga ana tjetër, njerëzit që janë infektuar nga H. pylori zhvillojnë ulcerat ose gastritet. Ata kanë simptoma.
Gjëja që njerëzit zakonisht bëjnë është trajtimi i gastritit dhe ulçerave që janë shkaktuar nga bakteret me antibiotikë.
Ka ushqime të caktuara që mund të përdoren për të trajtuar këtë gjendje, dhe të shpëtoni stomakun nga kjo bakterie.
Këtu është një listë e shkurtër e ushqimeve që mund të ndihmojnë në luftën kundër H. pylori:
– Shafran i Indisë
– Brokoli / Lakra
– Propolisi i gjelbër
– Çaj jeshil
– Vaj ulliri