Highlight Storie Inspirimi Të tjera

Si ta gjeni paqen e brendshme?

Pak ka mund se sa jemi të pasur dhe të arritur në profesion. Të gjithë ne përjetojmë  ditë stresuese herë pas here. Truri ynë është i lidhur për të reaguar ndaj stresorëve me instinktin automatik të mbijetesës.Por, ani pse nuk mund ta fshini stresin e jetës, mund të rifitoni paqen tuaj të brendshme.

Unik ua sjell sot disa mënyra, për të gjetur paqen e brendshme të mendjes:

1. Rifitoni qetësinë tuaj mendore duke qeshur më shumë
Kur ishte hera e fundit që u ulët dhe qeshët mirë? Nuk ka asgjë si një e qeshur e përzemërt me bark që ju gudulis shpirtin dhe ju sjell lot të lumtur. Një artikull i botuar nga Universiteti i Shën Agustinit shpjegon se e qeshura stimulon trurin për të rritur endorfinat “të ndjehen mirë”.

Rifitoni qetësinë tuaj mendore dhe gjeni më shumë mundësi për të qeshur. Shikoni një nga komeditë tuaja të preferuara ose ndani kujtime qesharake me një mik. Argëtimi dhe qeshjet mund të relaksojnë trurin tuaj dhe t’ju sjellin gëzim të menjëhershëm.

2. Provoni meditimet për të gjetur paqen në një ditë stresuese
Shumë njerëz kanë një keqkuptim të përbashkët se ju mund të gjeni paqen në materializëm. Ju zbuloni se paratë nuk mund të blejnë paqen ose lumturinë tuaj në fund të ditës. “Gjërat” më të mëdha, më të mira, më të shtrenjta janë të përkohshme dhe mund t’ju shkaktojnë edhe më shumë stres.

Në vend të kësaj, mësoni të rifitoni paqen tuaj mendore nga brenda vetes. Krijoni një hapësirë të shenjtë në shtëpinë tuaj për të medituar dhe praktikuar frymëmarrjen e ndërgjegjshme. Zbuloni përfitimet qetësuese të thjesht “të qenit” dhe heqjes dorë nga pritshmëritë jorealiste.

3. Rifitoni qetësinë tuaj mendore duke menaxhuar stresin tuaj
Cilat janë gjërat që ju stresojnë? Ndërsa disa strese janë të natyrshme në shtëpi dhe në punë, ju mund të përjetoni stres të panevojshëm. Së pari ju duhet t’i njihni këta faktorë stresues për të ulur ankthin tuaj dhe për të rimarrë qetësinë tuaj mendore.

A mund të bëni disa ndryshime në stilin e jetës për të lehtësuar stresin në shtëpi? Ndoshta zvarritja dhe menaxhimi i dobët i kohës po ju thyejnë nervat. Identifikimi i faktorëve tuaj stresues dhe gjetja e mënyrave për t’i reduktuar ato mund të heqë një ngarkesë nga supet tuaja.

4. Vallëzoni dhe luani disa melodi
Njerëzit kanë lidhur hyjnoren dhe njëri-tjetrin përgjatë shekujve përmes muzikës dhe vallëzimit. Është një gjuhë e përjetshme që i flet shpirtit në harmoninë e Universit. Muzika dhe vallëzimi janë të shkëlqyeshëm eliminues të stresit dhe mund të rimarrin paqen tuaj mendore.

Sa herë që ndiheni të stresuar pa shpresë, nxirrni disa nga meloditë tuaja të preferuara. Lëvizni trupin tuaj dhe kërceni për kënaqësinë e tij. Do të ndiheni më mirë dhe muzika mund të ndikojë në krijimtarinë tuaj. Të jetosh një jetë të qetë është shumë më mirë sesa të jesh në ankth gjatë gjithë kohës.

5. Shtrijeni ose masazhoni trupin tuaj
Stresi ju ndikon mendërisht dhe emocionalisht dhe mund të shfaqë kushte fizike. Kur jeni të stresuar dhe të shqetësuar, ndjeni tensionin në qafën, shpinën dhe grupet e tjera të muskujve. Stresi kronik paralajmëron se stresi i vazhdueshëm mund të çojë në dhimbje të shpeshta ose të përkeqësojë një gjendje të përsëritur.

Qetësoni muskujt tuaj të lodhur dhe të dhimbshëm me shtrirje të lehta. Praktikimi i jogës çdo ditë mund të forcojë muskujt dhe të qetësojë mendjen tuaj. Ju gjithashtu mund të bëni një masazh për të kontrolluar fuqinë dhe tensionin e kyçeve.

6. Pastroni energjinë tuaj
Nëse mund të hapni sytë tuaj shpirtëror, do të vini re se një atmosferë ose sferë energjie i rrethon të gjithë. Pika juaj mund të jetë pozitive ose negative, në varësi të mentalitetit tuaj. Energjia e njerëzve të tjerë mund të ndikojë gjithashtu në atmosferën tuaj; ndonjëherë ka nevojë për pastrim.

Një artikull i botuar nga Yoga Journal rekomandon që të pastroni energjinë tuaj shpesh. Ju mund të përdorni vizualizim meditativ, spërkatje me ujë mineral ose djegie të sherebelës së bardhë. Sipas artikullit, këto janë mënyra tipike për të hequr qafe negativen dhe për të forcuar shpirtin tuaj me energji pozitive.

7. Praktikoni mirënjohjen pavarësisht kohërave stresuese
Pse është e lehtë për njerëzit të përqendrohen në gjërat negative dhe jo te gjërat jashtëzakonisht pozitive? Sipas ligjit të tërheqjes, përqendrimi në negativitet prodhon pohime negative në Univers. Nga ana tjetër, ju do të vazhdoni të tërhiqni më shumë nga të njëjtat derisa të ndryshoni mentalitetin tuaj.

Cilat janë bekimet e jetës tuaj për të cilat je mirënjohës? Bëj  një listë mirënjohjeje dhe shënoni çdo gjë që ju vjen në mendje. Thuani çdo ditë “faleminderit” Universit.