Highlight Yoga

Si ta aktivizoni brendinë tuaj me Yoga

Laura Riley

Shkrimtarja Laura Riley shkruar gjatë për konceptin e aktivizimit të brendshëm përmes Kriya Yoga si mjet i fundit për prishjen e fatkeqësive personale, politike dhe natyrore.

Së pari, mëso si të bëhesh një aktivist i brendshëm.

Nëse e gjeni veten duke u lëkundur kur lajmi vjen, duke kërcyer te të dashurit ose duke mos pasur asnjë reagim emocional për një ngjarje të vështirë në jetën tuaj, ju mund të shkëputeni nga jeta juaj e brendshme. Kur mendoni për veten tuaj, fushat e ndryshme të jashtme – karriera, familja, hobi, të tjerë të rëndësishëm – mund të vijnë në mendje së pari. Por, ç’të themi për marrëdhënien tuaj me veten? Kjo jetë e brendshme shpesh zbehet nga pikëpamja, ose ndërgjegjja, kur jeta juaj e jashtme ose ngjarjet në botën e gjerë bëhen dërrmuese ose tragjike. Në vazhdën e fatkeqësive natyrore, jostabilitetit politik ose humbjes personale, jeta juaj e brendshme kërkon pjesëmarrje aktive, jo të ndenjurit statik. Është çelësi për t’u rilidhur me vlerat tuaja personale dhe ju mund të jetoni në përputhje me ta.

 

Çfarë do të thotë të jesh aktivist i brendshëm

Zmadhimi i botës suaj të brendshme – nëpërmjet asaj që unë e quhet “aktivizim i brendshëm” – ju ndihmon në mënyrë kreative dhe plotësisht të përjetoni ditët, marrëdhëniet dhe veten tuaj. Çelësi për të udhëhequr një jetë të brendshme është qëndrimi i vëmendshëm ndaj vetes. Kjo përfshin jo vetëm të vëreni se çfarë po bëni sot, por si ndiheni dhe merrni pjesë në marrëdhëniet tuaja me vetën dhe të tjerët. Duke u ndalur në nevojat e jashtme ose duke eliminuar sendet jashtë listës së detyrave mund të jetë kënaqësi, por në periudhën afatgjatë dhe kur kohët janë të vështira, është e rëndësishme të mbani mend se nuk mund të lidheni pasivisht me veten tuaj.

Ju nuk duhet të shkoni në një tërheqje të destinacionit për të aktivizuar jetën tuaj të brendshme, edhe pse. Me kureshtje për veten tuaj, ju mund të filloni tani, pikërisht aty ku jeni. Kriya Yoga, yoga e Veprimit, është mbi praktikat e vetë-kujdesit dhe vetëdijes. Tri komponentët e tij janë “Svadhyaya” (vetë-studim), “Tapas” (përpjekje), dhe “Ishvara pranidhana” (dashuri).

 

Si të fillojmë të praktikojmë aktivizimin e brendshëm sot

Veprimi i brendshëm nuk duhet të përfshijë veprim fizik dhe mund të jetë shumë i thjeshtë.Ju do të jeni i  aftë të ri-hyni në jetën tuaj të brendshme kur të ndani të paktën 10 minuta, për vetën tuaj,  të ulur në një jastëk meditimi. Uluni dhe merrni frymë.

Mund ta provoni ose të përpiqeni të bëni një shëtitje pa telefonin tuaj. Ju mund të qëndroni në shtrat për 5 minuta shtesë në mëngjes dhe vini re se si ndiheni dhe cilat mendime zvarriten në fillim të ditës suaj. Ashtu si me të gjitha praktikat e Yoga, aktivizimi i jetës suaj të brendshme kërkon përsëritje dhe praktikë.