Dashuria Highlight Të tjera

Si ndikon ankthi në Dashuri?

Mendja e drejtuar nga ankthi jeton në një gjendje gatishmërie të vazhdueshme. Çdo problem, sado i vogël qoftë, bëhet një kërcënim i pakapërcyeshëm. Për më tepër, të jetosh me një frikë të vazhdueshme se “diçka po ndodh” do të thotë se ne shohim katastrofa që nuk ekzistojnë dhe kërcënime që nuk ekzistojnë. Kjo rrezikon çdo marrëdhënie duke e ushqyer atë me mosbesim dhe ndjeshmëri.

Po kështu, njerëzit e shqetësuar mbi analizojnë çdo fjalë, gjest ose sjellje të të dashurve të tyre . Ata përsiatin mbi bisedat, mbi atë që është thënë dhe çfarë nuk është thënë. Kjo gjeneron rraskapitje të madhe relacionale.

Ndjenja e fajit

Ndjenjat e fajit është si një torturë në trurin e shqetësuar. Në dinamikën e mendimeve të tepërta, individi zakonisht arrin në përfundimin se gjithçka që ndodh është faji i tij.

Ankthi na pengon të shohim atë që është e rëndësishme

Ankthi është një demon mendor që zë hapësirë të tepërt në tru. Mendjet e njerëzve të shqetësuar janë të mbushura me frikë, obsesione, pasiguri dhe kërcënime të rreme. Është një  gjendje që thith dhe kullon gjithçka, duke i penguar ata që vuajnë prej saj të jenë në gjendje të përqendrojnë vëmendjen tek ajo që është e rëndësishme: njerëzit që i duan.

Si të përmirësoni marrëdhëniet tuaja nëse vuani nga ankthi

Ka mënyra të ndryshme që mund të jenë të dobishme në trajtimin e ankthit. Për shembull, një qasje konjitive-sjellëse ose terapi ekspozimi mund të jetë një ndihmë e madhe në rastin e fobive. Mësimi i teknikave të zgjidhjes së problemeve, rregullimit emocional dhe relaksimit mund të jetë gjithashtu i dobishëm.

Ankthi mund t’ju bëjë të zhvilloni një stil lidhjeje të varur ose shmangëse. Megjithatë, puna në këto stile do të ndihmojë në përmirësimin e marrëdhënieve tuaja. Mbi të gjitha, ju duhet të lidheni me ata që doni në një mënyrë më të sigurt dhe më të pjekur, pa frikë dhe mangësi dhe me rregullim të mirë emocional.

Më në fund, cilësia e të gjitha marrëdhënieve mund të përmirësohet. Prandaj, duhet të parandaloni që ankthi të jetë personi i tretë në marrëdhënien tuaj dhe ta lini dashurinë të lulëzojë në një mënyrë të shëndetshme dhe pasuruese.