Highlight Meditimi

Shtytjen e trurit që e marrim nga meditimi mund të zgjasë me vite!!!

Meditimi ju bën të ndiheni mirë.

Duket të qetësoni mendjen tuaj, të relaksoni trupin tuaj dhe të bëni pengesat e ditës pak më të lehta për tu trajtuar.

Por edhe nëse kjo bën një ndryshim në ditën tënde, a bën vërtet ndryshim në jetën tuaj?

Studimet në meditim deri më tani kanë qenë shumë të shkurtra për t’iu përgjigjur kësaj pyetjeje, por një projekt masiv nga Davis (Universiteti i Kalifornisë), po hedh dritë të re.

Përgjigja e saj? Fitimet që merrni nga meditimi praktik mund të zgjasin të paktën shtatë vjet – por ju duhet ta praktikoni me të vërtetë.

Projekti ndoqi 60 meditues me përvojë, pasi ndoqën dy praktika meditimi në Kolorado, çdo tre muaj. Çdo ditë, pjesëmarrësit do të bashkoheshin në meditime grupore dy herë në ditë dhe do të praktikonin praktikat e tyre të meditimit gjashtë orë në ditë.

Gjatë gjithë kohës, ata morën mësime specifike në teknikat e meditimit të “vëmendjes së vazhdueshme” nga studiuesi budist dhe mësuesi B. Alan Wallace.
Çfarë zbuluan studiuesit?

E pra, menjëherë pas studimit, medituesit nuk ishin vetëm më të aftë për të mbajtur vëmendjen e tyre, por gjithashtu treguan përfitime në mirëqenien psikologjike dhe në aftësinë e tyre për të përballuar stresin.

Jo të gjithë pjesëmarrësit e bënë praktiken  e meditimit në ndjekjen shtatëvjeçare, por 40 thanë se meditonin rregullisht në një formë – mesatarisht rreth një orë në ditë.