Highlight Shëndeti

Shkencëtarët zbulojnë se çfarë ndodhë me trupin tuaj nëse hani shumë shpejt…

shëndetshme


A jeni një person që pëlqeni të përfundoni ushqimet tuaja sa më shpejt që është e mundur? Ka një numër probabiliteti të madh që ju jeni duke ngrënë në një mënyrë jo të shëndetshme. Pyetni vetën: Sa herë gjatë një dite pune përfundoj ushqimin në më pak se 10 minuta?

Më poshtë do të spjegojmë se cfarë ndodhë nëse ju hani shumë shpejt.

SHkencëtarët kanë zbuluar se nëse jeni një person që hani shumë shpejtë atëherë ju mund të keni:

Tension të lartë të gjakut;
Nivel të lartë të sheqerit në gjak;
Mund të shtoni në peshë;
Nivele abnormale të yndyrës.

Provoni të ngadalësoni ngrënien e ushqimit duke përdorur këto këshilla.

1. Hani në një ambient ku nuk humbni fokusin.
2. Hani ushqime që marrin më shumë kohë për tu përtypur, si frutat dhe perime;
3. Servojeni ushqimin tuaj në pjata më të vogla.
4. Nëse filloni të hani prapë shpejtë uleni lugën dhe merrni frymë 5 herë./UnikPortal/