Highlight Të tjera

Shikoni situatat që krijojnë stres dhe mësoni si t’i shmangni ato

truri

Ne të gjithë mund të kemi probleme me stresin për shkak të mbarëvajtjes së përditshme, por ka situata që mund ta rrisin këtë mundësi dhe ta bëjnë jetën edhe më keq për njerëzit që tashmë vuajnë nga stresi.Megjithatë, kur diçka varet nga ne, paguan për të bërë një përpjekje shtesë për të përmirësuar cilësinë e jetës dhe për të shmangur vuajtjet nga stresi.

Hidhni një sy situatave që mund të krijojnë ose përkeqësojnë stresin dhe si t’i shmangin ato:

 1. Shmangni ankthin. Negativiteti do të ndikojë vetëm te ju dhe jo te personi që ju lëndon.
 2. Nëse marrëdhënia nuk sjell gëzim, përfundojeni. Të jetosh me dikë që nuk dëshiron të jetosh do të rrisë nivelin tuaj të stresit.
 3. Shmangni krijimin e një orari shumë të ngurtë. Ju mund të përfundoni me nivele të larta stresi. Merrni kohë për t’u çlodhur.
 4. Shmangni shtypjen e ndjenjave tuaja. Përveç kësaj për të sjellë pakënaqësi, ajo gjithashtu rrit stresin.
 5. Shmangni qëndrimin serioz gjatë gjithë kohës. Qeshja është e mirë për ju dhe mund të përmirësojë disponimin tuaj.
 6. Shmangni të qenit pjesë e thashethemeve. Kur situata arrin nivele alarmante, nivelet e stresit do të rriten gjithashtu.
 7. Përdorimi i barnave mund të duket rrethanë lehtësuese, por mos harroni se ato mund t’ju vënë në një situatë të vështirë.
 8. Përdorni muzikën në avantazhin tuaj. Dëgjoni muzikë që ju pëlqen. Muzika ndihmon në uljen e stresit.
 9. Shmangni pirjen e duhanit për të qëndruar të shëndetshëm dhe të shmangni stresin
 10. Një mënyrë jetese e ulur gjithashtu mund të jetë një burim stresi. Shmangni shpenzimet e tepërta para një televizori ose kompjuteri.
 11. Shmangni shoqërinë e njerëzve negativë (ziliqar, i lig, i vetëshpallur, kritik, etj.).
 12. Shkuarja në një parti vetëm për të rënë mund të jetë frustruese në qoftë se ju nuk jeni në gjendje shpirtërore. Shmangni daljen vetëm për të bërë atë që të tjerët dëshirojnë që ju të bëni.
 13. Shmangni radikalët. Mendimi juaj mund të jetë ekstremstresuese në një shoqëri komplekse.
 1. Mundohuni të kërkoni falje kur bëni një gabim. Kjo do t’ju mbajë larg nga ndjenjat fajësuese.
 2. Shmangni shpërfilljen e ndjenjave tuaja negative. Marrja e këtyre ndjenjave dhe kërkimi i trajtimit është alternativa më e mirë për të shmangur stresin dhe sëmundjet e tjera.
 3. Kujdes nga seksi rastësor. Nëse nuk mund të merreni me të siç duhet, mund të jetë një burim i madh i fajit dhe ankthit.
 4. Nëse vini re se jeta juaj është akoma, mos e shtyni shumë. Kërkoni mënyra të reja për ta kthyer atë. Inercia është jashtëzakonisht stresuese.
 5. Mundohuni të mendoni para se të veproni. Kjo do t’ju mbajë nga keqardhje për diçka dhe vuajtje për atë më vonë.
 6. Vetëbesimi i ulët është një tipar që mund të përpunohet nga një profesionist i shëndetit mendor. Besoni në veten tuaj dhe merrni ndihmë.
 7. Shmangni largimin e çështjeve të pazgjidhura. Ju mund të vuani nga stresi për shkak të frikës së së shkuarës që kthehet.
 8. Gjithmonë njofto njerëz të mirë dhe pozitivë , të cilët do të ju ndihmojnë edhe në ditë të vështira por përdorimin e tepruar të pijeve alkoolike. Stresi mund të shkaktohet edhe nga probleme fizike.
 9. Shmangni të menduarit negativ. Asgjë nuk është aq e keqe sa mendoni. Përveç kësaj, të menduarit negativ sjell shumë ankth.
 10. Mos e humbni apo nënvlerësoni potencialin tuaj.

Stresi ka disa shkaqe të mundshme. Për shumë njerëz këto këshilla mund të duken të pavlefshme. Megjithatë, mbani në mend se mirëqenia juaj gjithmonë varet nga ju./UnikPortal/