Highlight Shëndeti

Shenjat që tregojnë se mëlçia juaj është plot toksina

mëlçia

Çdo herë kur flasim për mëlçinë, themi se është një organ vital që rregullon toksinat dhe mbeturinat në organizmin tonë.  Dhe kur mëlçia është plot toksina ato do të jenë edhe në krejt trupin tuaj dhe kështu do të ndiheni çdo ditë e më të sëmurë.

Nëse ju ndjeni të paktën një prej këtyre simptomave, është koha që ju të merrni shëndetin në duart tuaja dhe të filloni të kujdeseni për vete.

1.Pesha

Kur mëlçia juaj është dëmtuar dhe lufton për të luftuar miliona toksina që e sulmojnë atë çdo ditë, reduktimi i kalorive dhe oret në palestër nuk do të kryejnë punë. Mëlçia juaj është përgjegjëse për kalimin e yndyrnave. Kur e mbani të zënë me diçka tjetër, ajo do të fillojë të punoj më ngadalë duke lënë qelizat e yndyrës për të luftojnë vetëm…

 2.Alergjitë

Mëlçia krijon antitrupa sa herë që mendon se diçka nuk është në rrugën e duhur. Këto antitrupa po bëjnë një punë të mirë duke sulmuar alergenet dhe duke i bërë ata të largohen.

Për fat të keq, mëlçia nuk do të jetë në gjendje të bëjë punën e saj nëse ka shumë toksina sepse funksioni i saj minimozohet. Kështu truri rregullisht dërgon sinjale në mëlçinë tuaj se trupi është duke u dëmtuar nga këto alergene. Ajo shënon ato alergeneve për heqjen, por mëlçia nuk mund ta përfundojë punën. Kjo është koha kur  filloni të ndjeheni të trullosur dhe të ndjeni simptomat e alergjisë si kruajtje, dhimbje koke dhe vjellje.

3: Lodhja kronike

Sipas Dr. Edëard Group, lodhja kronike paraqet simptomën më të zakonshme kur bëhet fjalë për toksicitet të mëlçisë. Toksinat luajnë një rol të madh duke prishur metabolizmin e muskujve tuaj duke shkaktuar dhimbje, lodhje dhe dhimbje të ndryshme. Dr. David Buscher raporton se i gjithë procesi i lodhjes bëhet shumë më i keq kur një numër i mbetur i toksinave përfshijë  të gjithë sistemin imunitar.

4: Djersitje e tepruar

Mëlçia mund të krahasohet me një makinë. Kur e vozitni makinën për një kohë të gjatë pa e lënë atë për të pushuar për një moment, mund të vini re se matësi i temperaturës po bëhet më i lartë.

Është e njëjta gjë. Mëlçia nxehet kur mbingarkohet. Mëlçia është një organ mjaft i madh. Kur të nxehet, i gjithë trupi bëhet i nxehtë. Mund të qetësohet nga djersitja e tepruar. Dhe ne të gjithë e dimë se djersitja mund të qoj në aromë të pakëndshme në trup.

5: Aknet

Toksinat në trupin tuaj mund të shkaktojnë pabarazi hormonale të cilat janë të gjalla përmes akneve të forta në trupin tuaj.

6.Erë e keqe nga goja

Nëse lironi erë të keqe nga goja kjo  mund të jetë një shenjë e mosfunksionimit të mëlçisë. A i ndjeni disa nga këto simptoma?

Është e rëndësishme që të vizitoni mjekun tuaj dhe të flisni për këtë.

Kontrolloni mëlçinë dhe shikoni nëse funksionon normalisht./Unik Portal/