Highlight Storie Inspirimi Të tjera

Shenjat që tregojnë se ju keni nevojë për shërim emocional

emocionet

Emocionet janë një pjesë e rëndësishme e jetës sonë të përditshme. Qeshim, qajmë, jemi të mërzitur, më stres dhe të gjitha këto ndikojnë në mirëqenien tonë emocionale.

Ndonjëherë nuk arrijmë të kuptojmë që sistemi ynë i reagimit emocional ka vonuar të na japë alarm për pushim, relaks dhe përkushtim ndaj vetes.

Nëse e gjeni vetën në një nga pikat e mëposhtme atëherë ju duhet të dini se keni nevojë për shërim emocional.

 

1.Sjellja e të tjerëve po ndikon negatvisht në jetën tënde

Emocionet tona janë një përfaqësim i jetës sonë, duke përfshirë mendimet, besimet dhe kujtimet tona. Nëse lejojmë që emocionet tona të marrin kontroll të plotë prej nesh sa herë që përballemi me individë të vështirë ose me situata të vështira, sjellja e tyre mund të ndikojë në jetën tonë. Ne mund të ruajmë kontrollin dhe të jemi këmbëngulës ndërkohë që mbetemi besnikë.Kur nuk lejojmë që emocionet tona të na kontrollojnë, atëherë kemi rrezik ti shkaktojmë vetës dhimbje nga sjellja e të tjerëve.Kjo qasje nxjerr emocione të tilla si frika dhe zemërimi, kontrollin e reagimit tonë, si reagimi ndaj frustrimit me frustrim, ndaj ankthit me ankth, madje edhe me indiferencën me indiferencë.

 

 2.Depresioni dhe ankthi po mbizotërojnë tek ti

Ndjenjat dhe besimi ynë  luajnë një rol të rëndësishëm në gjendjen tonë emocionale dhe ne kemi fuqinë t’i njohim dhe t’i kuptojmë ato për të lëvizur nëpër emocionet kryesore që ushqejnë ankthet tona dhe momentet depresive. Trishtimi është emocioni i fundit ndaj depresionit dhe frika është emocioni i fundit ndaj ankthit. Këto janë emocionet që duhet të adresojmë për të siguruar që trishtimi dhe ankthi nuk do të kontrollojë ndjenjat tona pozitive në jetë.Shërimi i mendjes dhe shëndetit tonë përmes vetë-reflektimit dhe veprimit është pikërisht ajo që ndihmon me disa lloj depresioni dhe ankthi.

Përdorni këto pohime për të ndalur depresionin dhe ankthin.

 

3.Po sfidoheni aq shumë emocionalisht dhe nuk po e pranoni

Mund të jetë e lehtë të riktheheni në një qoshe kur ndjeheni të shpenzuar emocionalisht, por është e rëndësishme që gjithmonë ti lejojmë vetes që të pranojmë atë që po përjetojmë. Kjo na jep kohë për të integruar plotësisht emocionet tona në besimet tona.Kur  hasim përvoja të vështira që sjellin emocione të forta, reagimi ynë duhet të jetë vetë-fuqizues. Kur veprojmë kështu, ka më shumë gjasa ta trajtojmë veten me energji të shëndetshme dhe të dobishme në vend që të thithim atë energjinë e dëmshme të presionit.

4.Po përjetoni sfida të mëdha emocionale

Emocionet si frika dhe zemërimi mund të jenë shkatërruese për ne.Ato janë padyshim të dobishme në disa situata për të na bërë të vetëdijshëm për situata sfiduese, por ato situata shpesh janë më pak sfiduese sesa që tregojnë emocionet tona. Ne duhet të kontrollojmë emocione të tilla si frika dhe zemërimi në mënyrë që ata të mos kontrollojnë më ndjenjat dhe sjelljet tona. Megjithëse është një proce i vështirë për tu filluar, ne duhet t’i pranojmë ato si pjesë të asaj se kush jemi. Pastaj, përtej kuptimit të tyre, gjithashtu meditoni për kuptimin e tyre dhe përdorni ato për të ecur përpara.

5.Nuk po arrini të bëni dallimin mes emocioneve dhe ndjenjave

Ndjenjat janë një kombinim i emocioneve, besimit, ideve dhe kujtimeve tona. Secili prej këtyre elementeve  jo vetëm që ndikon në emocionet e para që kemi, por gjithashtu përcakton se si ndihemi për atë që po ndodhë në jetën tonë. Kështu, duke e ditur dallimin e madh midis emocioneve dhe ndjenjave të dikujt është i rëndësishëm për të aplikuar emocionet tona në një vizion më të madh të jetës sonë të përditshme. Jepni vetes leje për të filluar.Ndoshta kjo do të thotë të shkosh në një qytet të ri, të marrësh një punë të re, të dalësh nga një marrëdhënie toksike, ose thjesht të rivishësh veten. Por,bëje, sepse ti nuk mund të krijosh të ardhmen tënde nëse qëndron i mbërthyer me të kaluarën, prandaj lë prapa gjithçka  dhe mos harro se me çdo lindje të re dielli mund të bëheni cilido dhe çfarëdo që dëshironi.