Highlight Storie Inspirimi Të tjera

Shenjat që mund ju bëjnë një person të besueshëm

Besimi është çelësi për çdo marrëdhënie. Nga marrëdhëniet që kemi me familjen tonë, me miqtë tanë, bashkëpunëtorët tanë dhe marrëdhëniet tona romantike, besimi është i rëndësishëm. Marrja e besimit të dikujt mund të jetë e vështirë, edhe nëse priremi të jemi përgjithësisht njerëz të besueshëm.

Nga ana tjetër, ne të gjithë e dimë se sa e vështirë është të zgjerojmë besimin tonë tek njerëzit që nuk i njohim shumë mirë, si të njohurit, bashkëpunëtorët dhe madje edhe të huajt. Duke ndryshuar thjeshtë sjelljen tonë, ne mund të dëshmojmë në mënyrë jo verbale se sa të besueshëm jemi brenda.

 

Kuptimi i sjelljeve që i bëjnë njerëzit t’ju besojnë…

1.       Kërkim falja

Të kërkojmë falje për gjërat që janë përtej kontrollit tonë, si një ditë me shi ose një tren të mbushur me njerëz, mund të tregojë se e ndien veten me gjendjen e dikujt tjetër, edhe nëse nuk je ai që shkakton problemin. Këto quhen “apologji të tepërta”, që në thelb do të thotë “të panevojshme”, me një theks të shtuar në “më shumë se sa duhet”. Nëse dikush është duke pasur një ditë të keqe, ose duke vuajtur një humbje, duke thënë, “Më vjen keq”, mund të shprehë shqetësimin dhe ndjeshmërinë, si dhe rritjen e besimit të personit tjetër.

 

2. Gjuha e trupit

Nëse e gjeni veten duke imituar gjuhën e trupit të një personi kur keni një bisedë, kjo është një shenjë e mirë që tashmë jeni në rrugën tuaj për të fituar besimin e atij personi. Studimet tregojnë se pasqyrimi I gjuhës  së një personi tjetër të trupit mund të ndihmojë në rritjen e ndjenjës së besimit të atij personi. Kjo është veçanërisht e mirë për bisedimet dhe zgjidhjen e mosmarrëveshjeve ndërpersonale. Megjithatë, sigurohuni që ta bëni këtë me lehtësi. Nëse kopjoni çdo lëvizje që një person e bën, mund të duket pak e çuditshme!

 

3. Magjia e besimit përmes aromës tuaj

Ajo që mund të duket gjë e mirë për disa njerëz mund të  konsiderohet ndryshe ose neutral për të tjerët. Shkenca e vë theksin tek nuhatjet. Megjithatë, shkenca ka treguar se era e parfumit që mbani në trupin tuaj mund të ndikojë tek të tjerët që të bësojnë në ju ose jo. Parfumi me livando është është një parfum që ka më shumë gjasa të konsiderohet mikpritës sesa aroma të tjera, sepse ajo ka një efekt qetësues kur i ndjejmë erën./UnikPortal/