Highlight Shëndeti

Shenjat e anemisë që nuk duhen anashkaluar

shenjat e anemisë

Jo shumë njerëz i dinë shenjat paralajmëruese të anemisë, pavarësisht faktit se anemia është një nga format më të zakonshme të sëmundjes delikate dhe të qetë. Trupi juaj ka nevojë për hekur, dhe është thelbësore për të pasur qeliza të shëndetshme të kuqe të gjakut. Pa hekur, trupi juaj ka vështirësi në krijimin e qelizave të gjakut – që do të thotë se humbja e gjakut nga një prerje ose cikli menstrual i një gruaje mund të shkaktojë komplikime.

KËTO JANË SHENJAT E PARAQITURA TË ANEMISË:

 

  1. Lodhje;

Simptoma më e zakonshme e të gjitha llojeve të anemisë është lodhja. Lodhja ndodh sepse trupi juaj nuk ka mjaft qeliza të kuqe të gjakut për të transportuar oksigjen në pjesët e shumta të saj. Nëse ndjenja e lodhur dhe e ngadaltë po ndikon në cilësinë e jetës tuaj, anemia mund të jetë fajtore dhe vizita e mjekut është e obliguar.

 

  1. Membranet e zbehura;

Membranat e mukozës nën sytë tuaj janë një tregues i madh nëse dikush vuan nga anemia. Për ta gjetur atë, shikoni vijën e ujit që është mbi vijën tuaj të poshtme. Kjo është një zonë e mbushur me venat dhe duhet të pompojë gjakun e shëndetshëm përmes tyre. Nëse kjo linjë duket jashtëzakonisht e zbehtë, kjo mund të jetë një shenjë që ju nuk jeni duke marrë gjak të mjaftueshëm – kështu, anemi.

 

  1. Vështirësi në frymëmarrje;

Nëse një ngjitje e shkurtër shkallëve, ose nëse ju ndjeheni sikur nuk mund të kapni frymën tuaj pas një stërvitje të shkurtër, kjo është një shenjë se trupi juaj nuk po merr oksigjenin që i nevojitet përmes qelizave të kuqe të gjakut të shëndetshëm. Së bashku me këtë, marramendja dhe ndjenja e dritës janë edhe shenja se trupi juaj nuk po merr oksigjen të mjaftueshëm përmes qelizave të gjakut.

 

  1. Ankthi;

Nëse vuani tashmë nga një çrregullim ankthi, mund të jetë e vështirë të përcaktoni saktësisht nëse kjo vlen për ju. Megjithatë, nëse keni zhvilluar kohët e fundit simptoma ankthi, anemia mund të jetë fajtori.

 

  1. Kokëdhimbje;

Gjithkush merr dhimbje koke here pas here, kështu që një dhimbje koke në vetvete nuk tregon shpesh anemi. Megjithatë, nëse simptoma të tjera në listë janë të kontrolluara dhe ju po përjetoni gjithashtu dhimbje koke të shpeshta pa ndonjë lehtësim nga lehtësuesit e dhimbjeve, ju mund të dëshironi të vizitoni mjekun tuaj dhe të testoni për anemi.

  1. Vështirësi në koncentrim;

Disa njerëz i referohen kësaj si “mjegull e trurit”, sepse mund të ndihen sikur kanë një vello mjegulle të hedhur mbi të gjitha mendimet e tyre. Jo vetëm kjo, por njerëzit që ndihen sikur kanë vështirësi të papritura, duke e mbajtur mendjen e tyre drejt, duke u përqendruar dhe duke kujtuar gjërat, mund ta përjetojnë këtë sepse nivelet e ulëta të hekurit mund të kenë ndikim në punën, gjykimin dhe aftësinë për tu përqendruar.