Familja Highlight

Shenja që fëmija juaj ka një dhunti

fëmija

A mendoni se fëmija juaj ka një dhunti?

Si mund ta kuptoni nëse fëmija juaj ka një dhunti? Më poshtë janë disa shenja që mund t’iu ndihmojnë:

1. Ata zgjidhin problemet mjaft lehtë;

Një ndër shenjat që fëmija juaj ka një dhunti është se ata dinë ti zgjidhin problemet komplekse mjaft mirë.

2. Janë më sensitiv;

Nëse keni kuptuar që fëmija juaj është më sensitiv dhe nuk pëlqen zhurmat e larta, apo hapësirat me shumë njerëz, kanë nevojë për më shumë kohë për të ndenjur vet atëherë kjo mund të jetë një shenjë se fëmija juaj ka një dhunti;

3. Kanë vështirësi për të zënë miq;

Nëse fëmija juaj e ka vështirë të bëjë miq të rinj atëherë kjo mund të jetë një shenjë e dhuntisë që ka. Sensitiviteti i tyre bën që fëmijët me dhunti ta kenë më të vështirë për të bërë miq të ri.

4. Shpesh thonë se janë të mërzitur;

Nëse fëmija juaj thotë se shpesh mërzitet gjatë mësimit në shkollë atëherë keni kujdes për shkak se mund të jenë më të fokusuar në dhuntinë që kanë prandaj mësimi është i mërzitshëm për ta.

5. Janë shumë kreativ;

Fëmijët me dhunti janë shumë të mirë në gjetjen e shumë përgjigjeve të problemeve. Nëse fëmijët tuaj gjithmonë kanë idea të reja atëherë ju ndoshta keni një fëmijë me dhunti.

6. Kanë shumë frika;

Zakonisht fëmijët me dhunti imagjinojnë shumë skena të ndryshme dhe shpesh janë të mbushur me frikë për shkak të imagjinimit të më së keqes.