Highlight Natyrë & Turizëm

Seuli, ndër vendet më të përshtatshme për jetesë

Seuli

Seuli renditet ndër vendet  më të përshtatshme për jetesë. Bota është e mbushur me vende të bukura. Qyteti Seul në Kore është vend me peizazhe të bukura dhe arkitekturë mahnitëse.

Seuli , një nga qytetet më të mëdha në Kore është vend me një kulturë të gjallë. Ky vend është i njohur për ushqimin e pasur me erëza dhe  pikant.

Seul, kryeqyteti i Koresë së Jugut, është një qytet që ka një histori  600 vjeçare. Është i famshëm për shumë arsye. Konsiderohet të jetë qendra historike e vendit.

Seuli ka shumë tempuj dhe katër pallate të mëdha si Gyeongbokgung, një nga më të famshmet. Qyteti ofron shumë atraksione të tjera kulturore dhe artistike, të tilla si Muzeu i Artit. Aty gjeni ekspozime tradicionale prej porcelani, tekstili dhe bizhuteri antike.  Ka edhe varre të vjetra dhe mbetje antike si Kalaja e Seulit. Ato ndodhen në zonat Jongno-gu, Jung-gu dhe Seongbuk-gu të qytetit.

Seul është gjithashtu një qytet modern. Ai u hap në botën e jashtme në fund të shekullit të 19 dhe u bë qyteti i parë në Kore me makina,hekurudha dhe telefona. Që nga vitet 1960, ajo u industrializua me shpejtësi dhe u bë një qendër gjigante ekonomike. Në vitin 1988, ajo organizoi Olimpiadën Verore.

Seul është një qytet i madh. Ky qytet është shtëpia e më shumë se 10 milionë njerëzve. Renditet i dyti Tokio me densitet të popullsisë. 23 milionë banorë të zonës më të madhe metropolitane përbëjnë rreth gjysmën e popullsisë së vendit. Përveç kësaj, konsiderohet të ketë infrastrukturën dhe lidhjet më të mira të internetit në botë.

Restorantet ofrojnë gjithçka. Nga pjata tradicionale koreane, të tilla si Barbecue, Kimchi, oriz dhe shumë ushqime tjera.

Ju mbetët vetëm ta shijoni këtë vend!