Highlight Të tjera

Rituali i natës: 3 çelësa për të vendosur veten drejt suksesit

strategji

Rutina e mëngjesit është një strategji popullore për njerëzit që kërkojnë të shtrydhin më shumë nga dita e tyre në ndjekje të qëllimeve të tyre. Pavarësisht se kush jemi, gjithmonë brenda nesh e ndiejmë nevojën të bëjmë më shumë për tu ngritur edhe më tej. Ata që janë të përkushtuar që vazhdimisht  fokusohen reflektojnë se ku kalojnë kohën e tyre përgjithësisht arrijnë më shumë gjatë jetës.

Por, ju duhet të dini se të vendosurit si qëllim vetës edhe një ritual i natës mund mund të rrisë aftësinë tuaj për të arritur qëllimet tuaja. Bëjë rregull, një ritual i natës rreth 15 minutash, që përfshin tri gjëra kyçe për t’ju vendosur në rrugën e suksesit:reflektim, planifikim dhe vënien e zjarreve.

Një mënyrë e fuqishme për kalimin nga një ditë në tjetrën, është një kombinim i vetë-auditimit, përgatitjes dhe ndërmarrjes së veprimeve drejt qëllimeve tuaja me qëllim dhe fokus të qartësuar.

 

Reflektim

Derisa mëngjesi është një kohë e mirë për të bërë gjërat, mbrëmja është koha më e mirë e ditës për të hedhur dritë mbi atë që është arritur. Shumë interpretues të lartë përpiqen të ndjehen mirë për sasinë e punës që kanë vënë në një projekt, sepse rrallë marrin një moment për të përcaktuar përpjekjet e tyre.   Merrni parasysh të gjitha ato që keni bërë atë ditë. A ishte veprimi që u arrit në përputhje me qëllimet tuaja? Nëse jo, çfarë ka ndodhur në ditën tuaj që mund të ketë bërë që ju të bini të shkurtër?

Për këtë ju mund të mbani një ditar, një listë kontrolli, ose një blog. Unik Portal rekomandon që ta bëni pjesën reflektuese, së bashku me pjesën tjetër të ritualit tuaj të natës, më tepër të shkurtër dhe të lehtë për tu menaxhuar. Një ndryshim i zellshëm mes ritualit tuaj të natës dhe një rutinë në mëngjes është se ju ndoshta keni më pak energji dhe vullnet se sa rutina e mëngjesit.

 

Planifikim

Tani që e keni vlerësuar ditën e kaluar, është koha të ktheheni përpara ditën tjetër. Vlerësoni të gjitha gjërat që duhet të ndodhin nesër dhe që ju duhet të mbani parasysh përderisa punoni drejt qëllimeve tuaja. Sigurohuni që duhet të jeni realist dhe të përgatiteni që ndonjë punë mund të mos shkoj në mënyrën se si e keni planifikuar. Mbrëmja është një kohë e mrekullueshme për të ëndërruar dhe planifikuar

Vlera e planifikimit është e drejtpërdrejtë. Nëse qëllimi juaj është të humbni peshë dhe shkoni në çdo ditë pa asnjë ide se cilat janë ushtrimet adektuate për ju, patjetër po e vendosni veten të dështoni. E njëjta gjë vlen edhe për angazhimet tuaja në biznes, familje dhe punë.Përcaktoni veprimet tuaja dhe planifikoni ato në përputhje me rrethanat.

 

Ji i gatshëm për çdo sfidë

Komponenti përfundimtar për ritualin tuaj të natës zbatohet për të dy ditët prapa dhe ditën përpara jush. Jeta ka një mënyrë qesharake për të vënë sfida në rrugën e qëllimeve tuaja. Përqafoni këtë, dhe do të jeni më pak të prirur të dilni nga gungat me shpejtësi të jetës kur vijnë së bashku.

“Vendosja e zjarreve” nga dita jote do të thotë  mbylljen e diçkaje që ka ndodhur ose duke parashikuar (dhe duke vepruar)për diçka që do të ndodhë nesër.