Highlight Storie Inspirimi Të tjera

Rituale për rritjen të energjisë fizike dhe mendore

energjia fizike dhe mendore

Është kaq e rëndësishme të kuptojmë që çdo herë që të shqetësohemi, ajo lëkund energjinë tonë emocionale. Humbja e freskisë ju bën të lodhur.  Mendja dhe trupi janë të lidhur drejtpërdrejt me njëri-tjetrin.

Kjo mund të tingëllojë pak  e çuditshme, por  shumica e njerëzve nuk jetojnë në një mënyrë që pasqyron këtë fakt. Për shembull, është treguar në studime të panumërta se stresi ka një efekt të drejtpërdrejtë në shëndetin tonë fizik dhe energjinë. Dhe nga vjen stresi?

Përgjigja është: nga shumë vende, shumica e të cilave fillojnë në mendje.

Kjo gjë më të vërtetë është e rëndësishme prandaj Unik Portal  sjell disa rituale mendore dhe fizike që mund t’ju ndihmojnë ta bëni “një“ mendjen dhe trupin.

  1. Zhvilloni vetëdijesimin

Pa vetëdije vetë, ju jeni vetëm duke menduar se çfarë do të ndihmojë në rritjen e energjisë tuaj, kur në të vërtetë nuk e ke idenë se çfarë saktësisht po ju largon. Kjo është arsyeja pse ky është rituali i parë në listë pasi shërben si bazë për çdo gjë tjetër. Në fund të një dite të rregullt, mund të shkosh në shtëpi dhe ti thuash vetes: “puna ishte e lodhshme!” Megjithatë, kjo është një deklaratë mjaft e gjerë që në të vërtetë nuk identifikon asgjë në veçanti. Plus, kushtojini vëmendje kur uleni energjinë dhe gjithashtu do t’ju ndihmojnë të bëni korrigjimet e duhura.

Zhvillimi i ndërgjegjësimit nuk është i lehtë, por një praktikë e rregulltë e meditimit mund të jetë shumë e dobishme.

  1. Përdorni energjinë tuaj më me shkathtësi

Ndërkohë që vetëdijesimi mund t’ju ndihmojë të identifikoni burimin e stresit, ashtu edhe rrjedhjen e energjisë, duhet të dini kur duhet të ndalet dhe të bëni një pushim për ta përdorur me të vërtetë këtë informacion dhe kur dhe ku të aplikoni energjinë tuaj . Mënyra se si shumica prej nesh jetojmë, ne vrapojmë “si pula me koka të prera”, pa pasur mundësi të bëjmë pakëz pushim për vete, e dëshmon se stresi po e mund mendjen dhe trupin. Por, ju duhet të keni parasysh se vetëm me pushim mund të rrisni produktivitetin tuaj.

  1. Aktivitete fizike, meditim ose Yoga

Dy pikat e ardhshme merren me optimizimin e rutinës tuaj të përditshme për të maksimizuar nivelet e energjisë çdo ditë. Së pari: zotëroni rutinën tuaj të mëngjesit. Kjo është e gjitha për atë që bëni kur të zgjoheni.

Ky është një faktor i rëndësishëm që kontribuon në nivelin tuaj të energjisë çdo ditë. Zgjohuni tridhjetë minuta më herët se bëni diçka që i përgjigjet përmbushjes suaj, ecni, vraponi, meditoni ose bëni Yoga./Unik Portal/