Highlight Storie Inspirimi

Psikologu Bernstetin, shpjegon se për çka kanë nevojë më shumë njerëzit në një lidhje?

mirëkuptimi

“Unë besoj fuqimisht se mirëkuptimi është më i rëndësishëm se dashuria, veçanërisht kur bëhet fjalë për prindërit dhe marrëdhëniet në qift”.

Jeffrey Bernstein

Jeffrey Bernstein, Ph.D., është një psikolog i licencuar me përvojë 30 vjeçare.  Gjatë kësaj kohe, ai ka këshilluar adoleshentët, fëmijët, çiftet dhe qindra familje. Dr. Bernstein është shfaqur në qindra emisione televizive dhe ka  shkruar pesë libra psikologjikë.

Ai thotë se dashuria “nuk është e mjaftueshme,”për një lidhje të suksseshme.

Me fjalë të tjera, Dr. Bernstein beson se niveli i mirëkuptimit midis dy njerëzve është më i rëndësishëm për qëndrueshmërinë e një marrëdhënieje sesa dashurisë.

Çiftet me raporte të shëndosha mësojnë shpejtë nevojat për të fuqizuar lidhjen e tyre.

Empatia, në të folur të thjeshtë, është një varietet më i fuqishëm i të kuptuarit – dhe ai që është thelbësor në marrëdhëniet romantike.

Pikat e theksuara më lart janë ato që rezonojnë më së shumti. Në të vërtetë, prania e dashurisë, por mungesa e mirëkuptimit të ndërsjellë mund të hapë rrugën për në gjykatë dhe divorc.

A është e habitshme që Ego pengon komunikimin, pengon të kuptuarit dhe përfundon marrëdhëniet? Pyetjes retorike mënjanë, Ego nuk ka vend në një marrëdhënie. Në fund të fundit, një marrëdhënie është një partneritet. Intimiteti kërkon dobësi dhe besim në atë partneritet.

Egoja jonë është ajo që duket se po merr rrugën e të kuptuarit të atyre që i duam dhe i interesojmë. Shpesh, është nevoja jonë që të kemi të drejtë që të bëjë atë që të tjerët mendojnë dhe ndihen kaq keq për ne. ”

Në fund, ndjeshmëria është me të vërtetë lidhja emocionale që mban të gjitha marrëdhëniet e ngushta së bashku. Empatia na lejon të ngadalësojmë dhe të përpiqemi të ecim në këpucët që duam … Jo të gjitha marrëdhëniet kanë për qëllim të jenë lidhje afatgjate. Megjithatë, të gjitha marrëdhëniet që kanë për qëllim të lulëzojnë në një mënyrë të shëndoshë, duhet të theksojnë të kuptuarit po aq sa, nëse jo më shumë se dashuria .