Familja Highlight

Psikologët zbulojnë  rregullin 3-minutësh që të gjithë prindërit duhet të ndjekin

rregulli 3 minutësh

Sa kohë shpenzoni me fëmijët tuaj pas punës?

Praktikisht, kaloni rreth në orë për të gatuar darkë,dy orë të tjera me punët e shtëpisë rreth 15 minuta për të lexuar një libër, dhe vetëm pak momente për ti ledhatuar ata dhe për t’ju thënë “natën e mire”atyre.

Megjithatë, sipas ekspertëve, në mesin e të gjitha këtyre periudhave, janë 3 minuta që mund të jenë minutat më të rëndësishëm të ditës.

Psikologu Nataliya Sirotich shpjegoi rëndësinë e 3 minutave dhe sipas saj, nëse e respektoni këtë rregull, do ta keni besimin e fëmijës suaj edhe kur janë adoleshentë.

Portali Unik ju mëson se si t’i përdorni këto 3 minuta  për të arritur një nivel të kuptimit të plotë me fëmijët tuaj.

Rregulli i 3 minutave

Ky rregull thotë që ju duhet të takoni fëmijën tuaj çdo ditë sikur nuk e keni parë njëri-tjetrin për një kohë të gjatë. Përveç kësaj, është shumë e rëndësishme të jesh në të njëjtin nivel me trupin e  fëmijës dhe të kalosh 3 minuta duke përqafuar atë. Është veçanërisht e rëndësishme të ndiqni këtë rregull kur e merrni fëmijën tuaj nga kopshti, shkolla ose kur ktheheni në shtëpi nga puna.

Pse është e nevojshëm ky rregull?

Sipas psikologut, gjatë minutave të parë pasi e shihni fëmijën tuaj, ata ju tregojnë të gjithë informacionin që mund të kujtojnë. Pasojat e injorimit të fëmijës tuaj për 3 minuta janë shumë të mëdha, dhe diktojnë personalitetin e fëmijës tuaj. Dikush që nuk ka mundësi t’i tregojë gjithçka prindërve kur munden, nuk do të flasë për gjëra shumë të rëndësishme dhe me kalimin e kohës, disa fakte nuk do të duken aq të rëndësishme  për të.Në këtë rast, prindërit mund të humbin shumë gjëra me të vërtetë të rëndësishme.

Rekomandime të tjera;

Është e rëndësishme të theksohet se rregulli i 3 minutave nuk do të thotë që duhet të kaloni vetëm 3 minuta në ditë me fëmijën tuaj. Kjo do të thotë vetëm që ju duhet të kaloni 3 minuta me fëmijën menjëherë pasi t’i keni takuar ata për të siguruar që ju të dëgjoni gjithçka që është e rëndësishme që fëmija t’ju thotë.