Highlight Yoga

Pse praktikohet Yoga zbathur?

Yoga

Ndoshta keni vënë re që yoga zakonisht praktikohet zbathur, shikoni disa nga arsyet se pse.

Përforcon këmbët.

Kur praktikoni zbathur, ju angazhoni muskujt më të vegjël në këmbët tuaja të cilët janë jo aktiv kur keni këpucë mbathur. Në këtë mënyrë ju i bëni këmbët tuaja më të forta dhe më të shëndetshme.

 

Ju ndihmon të perfeksiononi pozitën më lehtë

Siç e dini, trupi juaj është tempulli juaj ku banon shpirti juaj. Dhe këmbët tuaja janë themeli i këtij tempulli. Është shumë më lehtë të balanconi trupin tuaj kur këmbët tuaja të prekin sipërfaqen.

Disa pozita kërkojnë që të kapni gishtin tuaj. Nuk do të jetë e lehtë nëse këmbët tuaja janë të mbuluara me çorape apo këpucë.

 

Ju bën masazh këmbëve tuaja

Kur këmbët tuaja të zhveshura prekin sipërfaqen, ajo stimulon mbarimet nervore në themelet e këmbëve tuaja. Këto mbaresa nervore dërgojnë sinjale në trurin tuaj duke e bërë të mundur që trupi të kuptoj bilancin dhe pozitën e përbashkët. Si rezultat, ju ndiheni më të qëndrueshëm.