Highlight Natyrë & Turizëm

Petra – Jordani, një nga vendet më të bukura në planet

Petra-Jordani

Petra në Jordani, është një nga vendet më të bukura në planet që duhen vizituar. Duhen të paktën dy ditë për të parë këtë qytet të mrekullueshëm.

Shumë njerëz kalojnë vetëm një ditë ose disa orë këtu, por ata po lënë pas shumë për të parë.

Për të eksperiencuar në të vërtetë këtë qytet, duhet të kaloni më shumë kohë në të.

Petra ishte kryeqyteti I Nabataeans, pastaj romanët e zabtuan atë dhe më pas disa tërmete të fuqishme bënë që Petra të braktisej.

Për shekuj me rradhë Petra nuk u prek, derisa u zbulua në vitin 1812. Ajo u bë “Një ndër 7 mrekullitë e Botës” në 2008.

Cfarë duhet të shihni në Petra?

Cdo udhëtim në Petra duhet të filloj nga Bab As-Siq.

Siq;

Thesari;