Highlight Lifestyle Modë & Bukuri

Pesë gjëra që dermatologët kurrë nuk do ti vënin në fytyrën e tyre

fytyrën

Duke provuar me çdo kush të kemi një lëkurë të bukur, ndonjëherë bëjmë edhe gjëra të gabuara. Në veçanti gratë janë ato shpenzojnë shumë duke blerë e provuar  çdo ditë produkte kozmetike e në të shumtën e rasteve të gjitha produktet përfundojnë në një sirtar ku ju skadon afati.

Gabimi më i madh që bëjnë gratë çdo ditë ëhstë blerja e produkteve si kremerat pa e ditur se cila krem është e përshtatshme për lëkurën e tyre.

Dermatologet porosisin në lidhje me disa veprime që nuk bën asesi të bëni më fytyren tuaj, e që nuk do ti bënin as ata për vetë asnjëherë.

Pillingje kemikale në shtëpi

Asnjëherë mos e bëni një pilling me përmbajtje kemikale në shtëpi. Kjo gjë mund të jetë shumë e rrezikshme dhe e dëmshme për lëkurën tuaj. Sot ka shumë mundësi që të porositni online maska me lloj lloj përmbajtje, por shmangni ato me kemikale,sepse në rast të përdorimit të tyre duhet të jeni nën kontrollin e një dermatologu.

Sfungjerë për lëkurë

Disa gra, që kanë lëkurë më të ndjeshme duhet të qëndrojnë larg sfungjerëve të lëkurës, ngase gërryerja e lëkurës me ta për dikë mund të shkaktojë irritim dhe përkeçësim të gjendjes. Ju që i përdorni, kujdes mirëmbani mirë sepse këta sfungjer janë vatër e baktereve.

Krema me kollagjen

Ndaloni blerjën e kremave të shtrenjëta me kollagjen. Kollgjeni me vështirësi derpërton nga shtresa e jashtme në  thellësi të lëkurës suaj dhe kështu vihet në diskutim efekti i këtyre kremërave.

Skrub për lëkurë

Ndaloni përdorimin e shpeshtë të skrubeve për lëkurë, nëse nuk keni lëkurë me akne. Nëse e bëni shpesh këtë gjë ju do ta shndërroni lëkurën tuaj në një lëkurë të irrituar dhe që

“Nuk ka asnjë arsye për të përdorur pastrim gërryes të fytyrës, të cilat mund të jenë irrituese dhe të nxisin lehtë krjimin e shenjave të kafta. Nëse keni fytyrë të irrituar  thjeshtë pastrojeni dhe vëni një krem që mban lëkurën tuaj të butë.

Pajisje për trajtim në shtëpi

Përdorimi i këtyre pajisjeve në shtëpi mund të sjellë komplikime në lëkurën tuaj. Infeksionet në rastë të tilla janë të pashmangshme sepse fytyra shpohet nga këto pajisje. Kjo punë i takon dermatologut dhe lërëni atë të bëj më të mirën për ju.