Highlight Shëndeti

Përmirëso shikimin me këtë recetë

recetë

Përdorimi i tepruar i smartfonëve dhe tabletave dhe ekspozimi i vazhdueshëm ndaj radikalëve të lirë në mjedis janë arsyet kryesore për rritjen e pacientëve me probleme të shikimit.

 

Edhe në qoftë se këto probleme shfaqen natyrshëm, gjatë viteve të fundit numri i njerëzve me shikim të dobët është rritur me një ritëm alarmues, veçanërisht tek të rinjtë.

Shumë njerëz vazhdojnë të mendojnë se çështjet e shikimit shfaqen vetëm me moshën e vjetër dhe, shumë herë, injorojnë masat e nevojshme për të ruajtur një vizion të shëndetshëm.

 

Ka një sërë ushqimesh që ndihmojnë në ruajtjen e shikimit por edhe në përmirësimin e tij.

Për shembull, aloe vera përmban substanca anti-inflamatore dhe antioksidante që janë të mëdha në parandalimin e problemeve të shikimit. Ajo rrit prodhimin e qelizave të bardha të gjakut.

I pasur me ujë, antioksidantë dhe vitamina të rëndësishme, ekstrakti i aloe vera është përbërësi kryesor i trajtimeve për disa lloje të problemeve të shikimit, siç janë degjenerimi makular, kataraktet dhe dobësimi i indit korneal.

Për më tepër, aloe vera ndihmon në kontrollin e niveleve të glukozës në gjakun tonë, gjë që e bën atë një aleat të fuqishëm kundër diabetit dhe çdo problem të shikimit që lidhet me përkeqësimin e kësaj sëmundjeje.

Pra, konsumimi i aloe vera rregullisht ndihmon në ruajtjen e syve dhe gjakut të shëndoshë, duke parandaluar problemet e shikimit gjenetik, si dhe ato të shkaktuara nga faktorë të jashtëm.

 

Kur bashkohet me mjaltë bletësh dhe arra, aloe vera është në gjendje të ofrojë një trajtim më të plotë për disa sëmundje dhe sindroma. Plus ajo mban një vizion të shëndetshëm.

Me këto ushqime, kjo recetë bëhet një burim i rëndësishëm i mineraleve, acideve yndyrore dhe fibrave të nevojshme për të mbajtur trupin tonë të shëndetshëm.

Recetat natyrore sigurohen vetëm nëse janë efektive nëse përbërësit e tyre janë me cilësi më të lartë.

 

Pra, kur po përgatitni këtë recetë, mos harroni të merrni përbërësit më të mirë të mundshëm.

 

Nëse përfshini këtë recetë në rutinën tuaj të përditshme, kjo gjithashtu do të forcojë sistemin tuaj të tretjes dhe të imunitetit, kështu që, në vend që të shikoni këtë recetë si diçka që do të prodhojë rezultate të menjëhershme, mendoni për atë më shumë si një shurup që do të ndihmojë në përmirësimin e përgjithshëm shëndetin.

 

Përbërësit:

 

100 gram aloe vera (1/2 filxhan)

Lëngu i 2 limoneve

25 gram mjaltë bletësh (1 lugë gjelle)

50 gramë arra të grimcuar (1/2 filxhan)

 

Udhëzime:

 

Pritini gjethet e aloe vera dhe nxirrni 100 gram lëngu nga brenda tyre.

Vendos aloe vera në një tenxhere me pak ujë dhe le të valojë 10 deri në 15 minuta.

Merrni lëngun dhe ruani atë për 10 deri në 12 orë. Pas kësaj kohe përzieje me të gjithë përbërësit e tjerë.

Pasi që përzierja është e butë dhe homogjene, ruani dhe pijeni tri herë në ditë.

Pinjeni 30 minuta para çdo vakti.

 

Tani që ju e dini se si ta përgatisni këtë shurup aloe vera, përfitoni nga kjo e parandaloni problemet e shikimit.