Highlight Kura natyrale

Përfitimet shëndetësore të qepës

qepa

Disa nga përfitimet e qepëve njihen mirë nga njerëzit që ndjekin mjekësinë natyrore. Qepët japin efektin e një antibiotiku natyral.

 

Por a dini se si duhet të përfitoni nga përfitimet shëndetësore të qepëve?

 

Ekspertët pajtohen se për shkak të karakteristikave të saj antibiotike, një qepë mund të trajtojë shumë probleme shëndetësore, siç janë ethet dhe sëmundjet kardiovaskulare.

  1. Trajtimi i djegieve;

Nëse jeni djegur vetvetiu rastësisht kur gatuani, thjesht shkurtoni një qepë në gjysmë dhe zbatoni atë në zonën e prekur.

Qepët do të lehtësojnë dhimbjen shpejt.

Kjo këshillë është vetëm për djegie e lehtë. Në rastet e djegieve më të rënda është më mirë të telefononi mjekun.

 

  1. Trajtimi i një pickimi të bletës;

Pickimi nga një bletë mund të jashtëzakonisht e rrezikshme, veçanërisht në qoftë se ju jeni alergjik. Prandaj, ne duam të sigurohemi që ju e dini që kjo këshillë nuk vlen për njerëzit me alergji.

Hapi i parë është heqja e thumbit pa shtypur vendin.

Grij një gjysmë qepe dhe aplikoni atë në zonën e prekur. Lëngu që liron qepa do të ndihmojë në shërimin dhe lehtësimin e dhimbjes.

 

  1. Ethet;

Në rast të etheve, vendosni copat e qepëve në çorape dhe vishni ato. Ndihmon në uljen e temperaturës së trupit.

 

  1. Detox;

Kjo është një nga këshilla më të njohurat, madje edhe ndonjëherë e përshkruar nga mjekët. Hani qepë të papërpunuara për të pastruar gjakun dhe për të eliminuar toksinat nga trupi.