Highlight Të tjera

Pavarësisht çfarë moshe jeni, kurrë nuk jeni shumë të rinj ose të moshuar për sukses…

mosha


“Pa marrë parasysh sa të moshuar jeni tani, ju kurrë nuk jeni shumë i ri apo tepër i moshuar për arritur sukses ose për të shkuar pas asaj që dëshironi. Ja një listë e shkurtër e njerëzve që realizuan gjëra të mëdha në mosha të ndryshme.

1) Helen Keller, në moshën 19 vjeçare, u bë e shurdhër dhe e verbër. Por kjo nuk e ka ndaluar atë. Ajo ishte personi i parë i shurdhër dhe i verbër për të fituar një diplomë Bachelor të Arteve.

2) Mozart ishte tashmë magjepsës në tastierë dhe violinë; ai kompozoi qysh nga mosha 5 vjeçare.

3) Shirley Temple ishte 6 vjeç kur u bë yll i filmit në “Sytë e ndritshëm”.

4) Anne Frank ishte 12 vjeçe kur shkroi ditarin e Anne Frank.

5) Magnus Carlsen u bë një mjeshtër i madh i shahut në moshën 13 vjeçare.

6) Nadia Comăneci ishte një gjimnast nga Rumania që shënoi shtatë fitore dhe fitoi tre medalje ari në Lojërat Olimpike në moshën 14 vjeçare.

7) Tenzin Gyatso u njoh zyrtarisht si Dalai Lama 14 në nëntor 1950, në moshën 15 vjeçare.

8) Pele, superstar i futbollit, ishte 17 vjeç kur fitoi kupën e botës në vitin 1958 me Brazilin.

9) Elvis ishte një superstar në moshën 19 vjeçare.

10) John Lennon ishte 20 vjeç dhe Paul Mcartney ishte 18 vjeç kur Beatles kishte koncertin e tyre të parë në 1961.

11) Jesse Oëens ishte 22 vjeç kur fitoi 4 medalje ari në Berlin 1936.

12) Beethoven ishte virtuoz i pianos në moshën 23 vjeçare.

13) Issac Neëton shkroi Philosophiæ Naturalis Principia Mathematica në moshën 24 vjeçare.

14) Roger Bannister ishte 25 vjeç kur ai theu rekordin e 4 minutave.

15) Albert Ajnshtajni ishte 26 vjeç kur shkroi teorinë e relativitetit.

16) Lance E. Armstrong ishte 27 vjeç kur fitoi turneun e Francës.

17) Michelangelo krijoi dy nga skulpturat më të mëdha “David” dhe “Pieta” nga mosha 28 vjeçare.

18) Aleksandri i Madh, në moshën 29 vjeç, kishte krijuar një nga perandoritë më të mëdha të botës së lashtë.

19) J.K. Roëling ishte 30 vjeç kur mbaroi dorëshkrimin e parë të Harry Potter.

20) Amelia Earhart ishte 31 vjeçe, kur ajo u bë gruaja e parë që fluturoi solo nëpër Oqeanin Atlantik.

21) Oprah ishte 32 vjeç kur filloi shfaqjen e saj të bisedimeve, e cila është bërë programi më i vlerësuar i këtij lloji.

22) Edmund Hillari ishte 33 vjeç kur u bë njeriu i parë që arriti në malin Everest.

23) Martin Luther King Jr ishte 34 vjeç kur shkruajti fjalën “Unë kam një ëndërr”.

24) Marie Curie ishte 35 vjeç kur ajo u nominua për Çmimin Nobel në Fizikë.

25) Vëllezërit Ëright, Orville (32) dhe Ëilbur (36) shpikën dhe ndërtuan aeroplanin e parë të suksesshëm në botë dhe bërjen e fluturimit të parë, të fuqishëm dhe të qëndrueshëm, më të rëndë se ajri.

26) Vincent Van Gogh ishte 37 vjeç kur vdiq pothuajse i panjohur, por pikturat e tij sot janë me vlerë miliona.

27) Neil Armstrong ishte 38 vjeç kur u bë njeriu i parë që hodhi këmbën në hënë.

28) Mark Tëain ishte 40 vjeç kur shkroi “Aventurat e Tom Saëyer” dhe 49 vjeç kur shkroi “Adventures of Huckleberry Finn”.

29) Kristofer Kolombi ishte 41 vjeç kur zbuloi Amerikën.

30) Rosa Parks ishte 42 vjeç kur ajo nuk pranoi të bindte urdhrin e shoferit të autobusit për të braktisur vendin e saj për të bërë vend për një pasagjer të bardhë.

31) John F. Kennedy ishte 43 vjeç kur u bë President i Shteteve të Bashkuara.

32) Henry Ford ishte 45 vjeç kur Ford T doli.

33) Suzanne Collins ishte 46 vjeç kur shkroi “Lojërat e urisë”.

34) Charles Darëin ishte 50 vjeç kur erdhi libri i tij mbi origjinën e specieve.

35) Leonardo Da Vinci ishte 51 vjeç kur pikturoi Mona Lisa.

36) Abrahami Lincoln ishte 52 vjeç kur u bë president.

37) Ray Kroc ishte 53 vjeç kur bleu McDonalds Franchise dhe e mori atë në nivele të pashembullt.

38) Dr Seuss ishte 54 vjeç kur shkroi “Cat në Hat”.

40) Chesley “Sully” Sullenberger III ishte 57 vjeç kur shpëtoi me sukses fluturimin e US Airëays 1549 në lumin Hudson në vitin 2009. Të gjitha 155 pasagjerët në bordin e avionit mbijetuan

41) Koloneli Harland Sanders ishte 61 vjeç kur filloi ekskluzivitetin e KFC-së

42) J.R.R Tolkien ishte 62 vjeç kur solli libri i Lord of the Ring.

43) Ronald Reagan ishte 69 vjeç kur u bë President i SHBA.