Highlight Shtëpi / Dekor

Pastrues natyral për shtëpi pa kemikate

kimikate

Një nga arsyet kryesore për pastrimin e shtëpive tona është t’i bëjmë ato më të shëndetshme dhe më përshtatshme për të jetuar. Por a ka kuptim me të vërtetë të përdorimi i produkteve të pastrimit që janë të rrezikshme për shëndetin tuaj sesa bakteret që po përpiqeni të vrisni?
Industria e produkteve të pastrimit është shumë e përhapur. Sipas statistikave, industria amerikane e pastrimit të ishte parashikuar të gjeneronte rreth 61 miliardë dollarë në vitin 2016.
Ju jeni tashmë të vetëdijshëm se shumë produkte pastrimi përmbajnë kimikate dhe përbërës të tjerë që definitivisht e dëmtojnë shëndetin tonë. Thithja e erës dhe thithja e këtyre kimikateve në lëkurën tuaj gjatë përdorimit të tyre është një mënyrë e garantuar për të shtuar toksinat në trupin tuaj.

Por ka produkte natyrale alternative që ju mund ti përdorni për të shmangur përdorimin e produkteve me toksina dhe helmuese.

Unik Portal ju njeh me disa prej tyre:

Uthulla e bardhë, lëngu e limonit, soda e buke dhe vajra esenciale janë të gjitha produkte të pastra dhe pastruese jo toksike që mund të kombinohen në mënyra të ndryshme për të gjitha llojet e detyrave të pastrimit të shtëpisë. Më e mira nga të gjitha, rreziku juaj i ekspozimit toksik nga këto pastrues është jashtëzakonisht i kufizuar dhe me gjasë do të kurseni para.

Këshillë: Shumica e uthullës së bardhë për shitje në dyqan ushqimore është 5% acid acetik, por disa markave ofrojnë një uthull 6% që ofron më shumë fuqi pastrimi.

Këtu është një recetë e thjeshtë për qëllime të pastra për sipërfaqe të forta.

Vaj esencial i pemës së çajit dhe vaji esencial I limonit janë të njohur për pastrimin e hapësirave të shtëpisë dhe dezinfektimit të saj. Një shtesë e shtuar është se ndërsa ju jeni duke pastruar, gjithashtu do të thithni aromën e tyre të dobishme – në vend të ajrit kimik të ashpër nga shumica e pastruesve. Ndjehuni të lirë për të zëvendësuar portokall ose grejpfrut vajin esencial të limoni (ose përdorni një kombinim), pasi të tre vajrat e agrumeve kanë veti antimikrobike dhe antibakteriale.

8 lugë ujë;
4 lugë uthullë e bardhë;
15 pika vaj i melaleuca, qaj peme;
15 pika vaj esencial të limonit;
Pëziej të gjithë përberësit dhe përziej mirë. Vendoseni në një shishe spray dhe tundeni fort.