Highlight Natyrë & Turizëm

Pamukkale: Çdo gjë që duhet të dini për atraksionin më të popullarizuar në Turqi

Kështjella prej pambukut

Terraset e bardha sureale, pishinat e ngrohta dhe të pastërta, një ujëvarë e fuqishme natyrisht që plotësojnë një peisazh mjaft piktoreskt të një ndër vendeve më të vizituara në Turqi.
Përkthyer nga gjuha turke Pamukkale do të thotë

“Kështjella prej pambukut”

.

Mënyra më e mirë për të shijuar një vizitë është kalimi i natës në fshatin Pamukkale, i cili ka mjaft akomodim më pas eksploroni formacionet dhe vendin e lashtë në mëngjesin e ardhshëm. Shumica dërrmuese e kalimtarëve të ditës nuk arrijnë deri në pasdite pas largimit të gjatë nga bregu. Dita e pasdites / muzg është veçanërisht e zënë. Pamukkale është gjithashtu relativisht më pak e mbushur me njerëz në dimër (nëntor deri në mars), sidomos gjatë ditëve të javës. Megjithatë, mund të jetë e ftohtë dhe madje me borë.

Mënyra më e mirë për t’u afruar në vendin e lashtë është të ecni nëpër formacionet duke filluar në portën jugore të vendit. Juve nuk u lejohet të mbani këpucë apo edhe sandale për ta bërë këtë kështu që mund të sjellni këpucët e tua në një qese. Nëse dëshironi të shijoni ujërat e kaltërta merrni me vete kostumin tuaj të detit.