Highlight Të tjera

Njerëzit që respektojnë vetën kurrë nuk i tolerojnë këto gjëra

njerëzit

Secili prej nesh ka kuptuar se ne duhet ta ndryshojmë jetën tonë në mënyrë drastike gjatë këtyre periudhave të transformimit të madh. Këto kohë bëjnë thirrje për trimëri, ndershmëri dhe transparencë në mënyrë që ne të mbërrijmë në nivelet veten tona më të larta. Ne duhet të heqim çdo gjë që nuk na bën të ndihemi mirë. Nëse e respektoni dhe e doni veten, nuk do të toleroni asnjë nga sjelljet toksike në vijim.

Në fund të ditës, vetëm duhet të bësh atë që të bën të lumtur dhe të shkosh me ndjenjën e zorrëve. Harrojeni duke u përpjekur të bindni të tjerët; ata vetëm do të përpiqen t’ju humbin shumicën e kohës dhe t’ju japin 1000 arsye pse nuk duhet të ndiqni zemrën tuaj. Ju duhet të ngriheni mbi opinionet e të tjerëve dhe në vend të kësaj bëni vetëm atë që ju duket e drejtë për ju. Çdo person që respekton veten e vet vlerëson opinionin e vet mbi të tjerët.

Nëse doni që realiteti juaj të duket më pozitiv dhe më i gjallë, atëherë mendimet tuaja duhet të lidhen me atë që dëshironi që bota juaj të duket e tillë. Nëse keni një pamje negative për veten tuaj, bota do të duket gri dhe dëshpëruese. Megjithatë, nëse ke një marrëdhënie pozitive me veten, do të shohësh mundësi dhe lumturi të pafundme kudo që të shikosh. Njerëzit që respektojnë veten e duan dhe ushqejnë veten me mendime, marrëdhënie, karrierë dhe qëllime pozitive.

Nëse ju shikoni përreth, bota duket si një vend mjaft i frikshëm, dhe kaq shumë njerëz vendosin të qëndrojnë në rrjetin e tyre të sigurisë për aq kohë sa të jetë e mundur për të shmangur ndonjë gjë të pakëndshme. Sidoqoftë, ju nuk mund të rriteni nëse nuk provoni gjëra të reja. Njerëzit që respektojnë vetë duan të shtyjnë kufijtë dhe të shohin se sa mund të zgjasin kufijtë për të mbajtur zhvillimin si person.

Në mënyrë që të lulëzoni me të vërtetë në këtë botë, duhet të bëni rrugën tuaj dhe të mësoni t’i besoni instinkteve tuaja, jo mendimet negative nga të tjerët. Mësoni të ndjeheni mirë në lëkurën tuaj dhe me të vërtetë i besoni intuitës tuaj dhe do të shihni një botë krejt të re të hapur për ju.

Për fat të keq, shumica e njerëzve punojnë punë që i  urrejnë vetëm për shkak të borxheve që kanë.  Megjithatë, nuk duhet të bëheni statistikë; ju mund të lini atë punë që ju largon dhe kërkoni diçka tjetër që me të vërtetë do të përmbushë shpirtin tuaj. Njerëzit që respektojnë vetëqeverisjen gërmojnë thellë për të zbuluar me të vërtetë atë që dëshiron shpirti i tyre dhe më pas e ndjekin atë thirrje pa mëshirë. Natyrisht, ndonjëherë ju do të përballeni me situata të vështira, por qëndron fakti që kushdo që e do dhe e respekton veten në fund të fundit do të lërë një punë që nuk e mbështet mirëqenien e tyre mendore dhe emocionale.

Askush tjetër nuk mund të marrë përgjegjësinë për shëndetin tuaj për ju. Nëse nuk ndiheni mirë mendërisht, fizikisht ose emocionalisht.

Ndryshimi nuk ndodhë brenda natës, por kjo ndodhë gradualisht me hapa të zbatueshëm. Çdo person që respekton veten e vet e vë shëndetin e parë, sepse e dinë se pa këtë, ata nuk mund ta shijojnë jetën plotësisht dhe të sjellin veten më të mirë në tavolinë.

Nëse keni miq ose një partner që përpiqet të diktojë çdo aspekt të jetës tuaj, atëherë kjo duhet patjetër të sinjalizojë këmbanat e alarmit në kokën tuaj. Ju kurrë nuk duhet të toleroni dikë që dëshiron të manipulojë dhe kontrollojë marrëdhënien tuaj. Sipas një artikulli mbi marrëdhëniet toksike, “marrëdhëniet toksike mund të ekzistojnë në çdo lloj marrëdhënieje dhe ato janë të këqija për shëndetin tuaj”.

 

Mos harroni, ju e meritoni miqësinë dhe marrëdhëniet që do të rrisin mirëqenien tuaj dhe ju sfidojnë që të rriteni dhe të mësoni. Ta themi thjesht, nëse dikush në jetën tuaj ju sjell më shumë se ju ngrisin, atëherë ju duhet t’i leni të shkojnë. Njerëzit që respektojnë veten nuk lejojnë askënd përveç vetes për të kontrolluar jetën e tyre, periudhën.

Në epokën e teknologjisë, shumë prej nesh kanë lejuar që smartfonë, tabletat dhe kompjuterët tanë të na argëtojnë shumicën e kohës. Kemi humbur motivimin tonë sepse duket më e lehtë të ulesh para një ekrani se sa të dalësh në botën reale për të përmbushur gjërat. Sidoqoftë, çdo person që respekton vetë nuk do të lejojë veten të bëhet i vetëkënaqur; ata vazhdojnë të punojnë shumë drejt qëllimeve të tyre dhe dinë të përdorin vetëkontrollin dhe disiplinën për avancimin e vetes.