Highlight Të tjera

Një ushtrim i thjeshtë për të zbuluar se çfarë duhet të bëni me jetën tuaj

ushtrim

Secili prej nesh ndonjëherë gjatë jemi jemi ndjerë plotësisht të humbur. Ai momenti kur ndihemi krejtësisht pa një qëllim, dhe numërojmë vitet që kanë ikur pa e përmbushur vetën tonë.

Për shumicën prej nesh, kjo do të thotë të endesh mes pesëdhjetë gjërave pa e ditur se na mungon drejtimi dhe fokusi dhe kështu ky proces përfundon duke marrë kohë shumë të gjatë derisa në vendosemi në rrugen e duhur.

Por, ka një truk krejtë të thjeshtë që mund ta bëni për të zbuluar jo vetëm atë që doni të bëni me jetën, por gjithashtu të identifikoni pikat e forta dhe talentin tuaj të lindur.

Një ushtrim i thjeshtë dhe argëtues për të gjetur se çfarë duhet të bëni me jetën tuaj

Aktori dhe komediani i njohur irano-amerikan, Maz Jobran, thotë “Ndiq zemren tende. Bëni atë që doni. Sepse unë kam qenë vazhdimisht duke luftuar me këtë. Nëse është në zemrën tuaj, shkoni pas atij qëllimi. Mos dëgjoni njerëz të tjerë.“

Unik Portal ju prezanton një ushtrim të thjeshtë për të zbuluar së çfarë duhet të bëni me jetën tuaj?

E tëra çfarë duhët të bëni është të riktheheni në fëmijërinë tuaj, dhe të bëni një listë të gjërave që keni dashur në fëmijeri.

Ky truk  përqendrohet në zbulimin e dy gjërave:

Çfarë doni të bëni: Shumë e thjeshtë, duke bërë atë që duam të bëjmë, na mbush me ndjenjë kuptimi dhe qëllimi si asgjë tjetër. Kjo na lejon të bëjmë shenjën tonë në botë dhe të jetojmë një jetë më të lumtur.

Në çfarë jeni natyrshëm i mirë: Pse kjo? Bërja e gjërave natyrishëm është e mirë, sepse na mbushë me shumë gëzim për shkak të lehtësisë me të cilën e bëjmë dhe shfrytëzimi i anëve të forta është përgjithësisht çelësi i suksesit.

 

Ushtrimi ka katër hapa:

Listoni të gjitha dashuritë dhe interesat tuaja

Së pari, filloni duke renditur çdo gjë që ju keni dashur ndonjëherë të bëni në jetën tuaj. Gjithashtu, përfshini gjërat që gjithmonë keni dashur të provoni, por thjeshtë nuk keni marrë kurrë përreth. Shko gjithë rrugën prapa në fëmijërinë tënde të hershme dhe mendoni për ndonjë gjë që keni pasur ndonjëherë një pasion apo interes. Mos u shqetësoni nëse lista është e gjatë, sa më e gjatë aq  më mirë.

Bëj pyetje

Bëni pyetje në lidhje me atë që keni bërë në hapin e parë për të filluar të fitoni qartësi. Pyetjet përfshijnë:

Pse mendoj se më pëlqen (ose do ta doja) këtë?

Çfarë mendoj për këtë tani në krahasim me kur isha fëmijë?

A mund ta shoh veten duke ndjekur ndonjë nga këto gjëra?

 

Test (dil dhe argëtohu)

Tani është pjesa e argëtimit. Shkoni atje dhe provoni gjithçka. Shikoni atë si një eksperiment të madh pasi kjo do të ndihmojë në heqjen e çdo lloj bagazhi emocional të lidhur me këtë truk.

Ju dëshironi të bëni këtë truk pa ndonjë gjë që varet nga ju, në mënyrë që ju të mund të shijoni dhe të përjetoni çdo gjë thjeshtë dhe pa paragjykime.

 

Regjistro gjetjet tuaja

Së fundmi, shënoni gjetjet tuaja dhe mos mbani mbrapa. Shkruani se cilat gjëra ju pëlqejnë, cilat nuk ju pëlqejnë, ato që ju pëlqyen dhe ato që nuk ju pëlqyen për to, dhe çdo gjë tjetër që ndjeni në lidhje me aktivitetin.

Përsëriteni këtë gjithmonë për të zbuluar pikat e forta

Në fund të fundit, nuk ka asnjë mënyrë për të ditur se çfarë do të gjesh duke bërë këtë. Por mund të themi se kjo gjë mund  t’ju ndihmoj duke ju dhënë një ton të njohurive mbi ju që do t’ju shërbejnë çdo ditë. /Unik Portal/