Highlight Të tjera

Një pediatër transmetoi virusin HIV tek 400 fëmijë duke përdorur shiringën e njejtë

Një pediatër infektoi rreth 400 fëmijë me virusin HIV duke përdorur vetëm një shiringë. Kjo histori e tmerrshme ndodhi në Pakistan, dhe sipas mediave, shumë prindër pop resin rezultatet e fëmiëjve të tyre.

Pakistani ka kohë që konsiderohet një vend me nivel të ulët të përhapjes së këtij virusi. Mirëpo ky virus përhapet me shpejtësi të madhe.

Përgjegjësi për këtë tragjedi ishte Dr. Muzaffar Ghangro, I cili gjindet në burg. Ai po hetohet për qëllimet e tija. Vlen të theksohet që doktori ishte HIV pozitiv dhe kishte mohuar që ua kaloi virusin pacientëve.

Sipas Sikandar Memon, drejtori I programeve kundër AIDS tha “Kjo është bërë vetëm për shkakun e kursimit të parave, e duke përdorur kështu vetëm një shiringë.”