Highlight Të tjera

Një hulumtim i ri thotë se njerëzit e shkurtër janë më të egër dhe më të dhunshëm se njerëzit e gjatë

njerëzit e shkurtër

Hulumtuesit në Qendrën për Kontrollin e Sëmundjeve në Atlanta, Gjeorgji, së fundi kanë pyetur 600 burra të moshave 18 deri 50 vjeç mbi perceptimin e gjinisë mashkullore, imazhin dhe sjelljen e vet në lidhje me marrjen e drogës, dhunën dhe krimin.

Shkencëtarët zbuluan se meshkujt trup shkurtër kryejnë më shumë veprime të dhunshme ose kriminale.

Disa vjet më parë, një ekip studiuesish në Universitetin e Oksfordit gjithashtu pretendoi se “Sindromi i Njeriut të Shkurtër” është një gjë e vërtetë.

Ata raportuan se reduktimi i gjatësisë së një personi mund të rrisë ndjenjat e cenueshmërisë dhe gjithashtu të rrisë nivelin e paranojës. Gjithashtu i njohur si “Kompleksi Napoleon”.

Ndërsa shoqëria moderne bëhet më sipërfaqësore dhe përqendrohet në standardet e trupit për të dy gjinitë, lartësia po bëhet një temë tabu për shumë burra.

Është shumë e mundur që këto studime të përfshihen masa të vogla njerëzish dhe në këtë mënyrë është vështirë së saktësosh të vërtetën.