Të tjera

Një burrë i pabesë nuk ndryshon kurrë, edhe nëse ulet në gjunjë dhe kërkon falje…

Në shumicën e rasteve një burrë i pabesë replikon sjelljen e tij pa besim, kjo thuhet nga gratë që kanë çliruar veten nga një lidhje toksike me një tradhtar pak a shumë serial. Tradhtia është një lloj përvoje që shumë njerëzve u është dashur ta kalojnë në jetën e tyre dhe barra emocionale dhe psikologjike që sjell ky zbulim nuk është kurrë e lehtë të bartet. Ky zbulim tenton të ndikojë dhe ndryshojë gratë që janë marrë me këtë skenar të pakëndshëm.

Por pasi kanë metabolizuar tradhtinë, ato janë gati të lëshojnë një paralajmërim për gratë e tjera, një lloj kujtese që është: një burrë i pabesë vështirë se do të ndryshojë, edhe nëse ulet në gjunjë dhe kërkon falje. Në fakt, ato që kanë ngecur në këtë rrjet në jetën e tyre paralajmërojnë gratë e tjera duke i ftuar të mendohen mirë nëse mendojnë të falin tradhtinë. Në veçanti, ato i ftojnë të pyesin veten nëse janë të sigurta se nuk do të bëjë më të njëjtën gjë përsëri.

Ato gjithashtu sugjerojnë të pyesim veten: “A ia vlen të qëndrojmë së bashku pasi thyhet besimi?” Fatkeqësisht, për sa kohë që një burrë ndihet i lirë të bëjë aventura duke e ditur se mund të shkojë në shtëpi dhe të përqafojë partneren e tij, sepse ai ndihet i sigurt emocionalisht me të, situata nuk do të ndryshojë kurrë. Në këtë rast duhet të jesh më i kthjellët dhe realist duke pasur parasysh se: një burrë i pabesë gjithmonë mund të gjunjëzohet, të kërkojë falje me lot në sy dhe të betohet se nuk do ta bëjë kurrë atë gabim, sepse ai e di që zemra e një gruaje është e brishtë dhe se frika e saj e motivon atë të vazhdojë të jetë me të.

Një mësim për t’u mbajtur mend: një mashkull i pabesë nuk do të ndryshojë kurrë

Një mashkull tradhtar është një manipulues, i aftë të përdorë taktika bindëse për të nxitur partnerin e tij të besojë se ai është dashuria e më e madhe, duke gjetur çdo justifikim për të justifikuar “aventurat” e tij.

Një burrë i pabesë nuk ndryshon dhe kjo është po aq e sigurt sa fakti që gruaja e tradhtuar nuk ka asnjë përgjegjësi për atë që ka ndodhur, edhe nëse në shumicën e rasteve ajo ka tendencë të fajësojë veten. Por një burrë i tillë nuk meriton vëmendje, afeksion, dashuri të pakushtëzuar dhe vuajtje nga një grua e cila, pas zbulimit të një tradhtie, dorëzohet dhe i jep një mundësi tjetër nga frika e humbjes së tij.

Për të shmangur një marrëdhënie vetë-dëmtuese, do të ishte e këshillueshme që të vlerësoni një mësim të shkëlqyeshëm: që të jeni përsëri të lirë dhe të lumtur, duhet të lini të lirë ata që ju kanë lënduar dhe tradhtuar.