Highlight Shëndeti

Niveli i ulët i dopaminës ju bën të shtoni peshë

dopamina

Dopamina është një nga neurotransmetuesit më të rëndësishëm në trurin tuaj që dërgon sinjale komunikimi përmes sistemit nervor dhe shpjegon pse nivelet e tij janë të larta.

Ka mënyra të shumta që dopamina ndikon në sistemin tonë neurologjik dhe nivelet e ulëta të këtij kimike të rëndësishme mund të kenë efekte serioze negative.

Aftësia juaj për t’u përballuar me stresin është më e mirë kur ushtroni dhe stërvitjet  mund të ndihmojnë në parandalimin e depresionit sepse përmirëson efektivitetin e transmetimit të dopamines. Të ushqyerit keq dhe mungesa e stërvitjeve  janë dy faktorë të zakonshëm,që mund t’ju dërgojnë drejt simptomave të para të depresionit.

Nivelet e ulëta dopamines janë të lidhura gjithashtu me depresionin.

Gjendja jonë e përgjithshme përmirësohet kur kemi nivele normale të  dopamines në krahasim me nivelet e ulëta. Hulumtuesit që studiojnë shkaqet e shtimit të peshës dhe të obezitetit kanë gjetur  se njerëzit më pak të depresuar kanë më shumë gjasa të ushtrojnë sesa ata me depresion dhe me dopamine të ulët.