Highlight Të tjera

Nëse keni ndonjë nga këto 13 karakteristika atëherë ju jeni një person empatik

Empatia

Empatia është  bashkë-ndjesia ose prekshmëri. Aftësia për të njohur, perceptuar dhe ndier drejtpërdrejtë emocionet e një personi tjetër. Është aftësia për të imagjinuar veten në vendin e një personi tjetër, të kuptoni dhe të ndjeni gjendjen e tij emocionale.

Unik Portal ju sjellë listën e karakteristikave që do t’ju bëjnë të kuptoni nëse ju jeni një person empatik.

1: Ata janë tepër të ndjeshëm

Empatikët kanë aftësinë e lindur për të lidhur emocionet e tyre me emocionet e qenieve të tjera njerëzore. Si të tillë, ata shpesh përjetojnë ndjenjat dhe emocionet e të tjerëve.

2: Ata janë të zhgënjyer duke u gënjyer nga të tjerët

Kur një empatik i cili  është gënjyer, ndihet sikur vetë ai është i pandershëm, gjë që është një ndjenjë mjaft e keqe.

3: Ata përçmojnë lajme negative

Empatikët përjetojnë ndjenjat dhe emocionet e qenieve të tjera njerëzore edhe kur ata kurrë nuk i kanë takuar ata, madje edhe kur janë kilometra të panumërta larg.

4: Ata nuk ndihen mirë në turma të mëdha

Përjetimi i ndjenjave të panumërta të ndryshme nga njerëz të panumërt në të njëjtën kohë mund të sjellë fjalë për fjalë në gjunjë.

5: Ata duan të ndihmojnë njerëzit të shërohen.

Sa herë që një empatik është në gjendje të lehtësojë vuajtjen dhe dhimbjen e dikujt tjetër, vuajtja dhe dhimbja e tyre  lehtësohet gjithashtu.

6: Ata përjetojnë reagime të çuditshme ndaj medikamenteve

Pavarësisht se sa faqe është lista e efekteve anësore të njohura, ekziston një shans i mirë që empatikët do të reagojnë në mënyra që me të vërtetë janë jashtë hartës (ose skenarit).

7: Ata luftojnë me ndryshimin

Për empathët, duke kuptuar ndryshime të rëndësishme do të thotë të ndryshosh veten e tyre, por shumica e empathave pëlqejnë ata që tashmë janë.

8: Ata e urrejnë mosbesimin

Nëse ti nuk beson, kjo i bën empatët të mos besojnë. Pra, nëse bëni matematikë, kjo e bën pandershmërinë dy herë më keq për një ndjeshmëri për të duruar.

9: Ata janë të prirur për zbavitje

Çdo shikim ose zë mund të zbulojë diçka tjetër që të përqafojë (kështu që empatët duhet t’i kushtojnë vëmendje të gjithë atyre, edhe nëse tashmë po i kushtojnë vëmendje diçka tjetër).

10: Ata janë dëgjues të shquar

Dhe empatikët nuk dëgjojnë vetëm qeniet e tjera njerëzore; ata vërtet dëgjojnë atë që thonë, dhe thellësisht mendojnë atë që thonë (ose nuk thonë).

11: Ata janë të dashuruar

“Resilienca është, sigurisht, e nevojshme për një luftëtar. Por mungesa e ndjeshmërisë nuk është. “- Phil Klay

12:Ata posedojnë moral të fortë

“Morali njerëzor është i paimagjinueshëm pa ndjeshmëri.” – Frans de Waal

13:Ata janë vetëmohues

“Një parakusht për ndjeshmëri është thjesht duke i kushtuar vëmendje personit në dhimbje.” – Daniel Goleman