Highlight Storie Inspirimi

Nëse keni humbur shpresën, lërini të gjitha dhe provojeni këtë

shpresën

 Gjithkush ka ditë të zymta kur vetëm mendimet e dëshpëruara dhe shkatërruese vijnë në mendje dhe jeta duket e pakuptimtë.

Në këto momente, shkrimtarët Ester dhe Jerry Hicks sugjerojnë të merrni një fletë letre dhe një stilolaps dhe të provoni metodën “Rrota e Fokusit”. Na besoni – me të vërtetë ju ndihmon të bëni gjërat.

Unik Portal sjellë metodën më të përdorur nga Ester dhe Jerry Hicks:

Së pari, vizatoni një rreth të madh në fletën e letrës. Pastaj vizatoni një rreth më të vogël, rreth 2 inç (5 cm) në diametër, në qendër të rrethit të madh. Uluni, qetësohuni dhe shikoni me kujdes në rrethin e vogël. Ndijini sytë tuaj mbi të.

Tani mbyllni sytë për një çast dhe kthejeni vëmendjen tuaj në ngjarjet që shkaktuan emocionet negative. Përcaktoni pikërisht atë që nuk doni të bëni ose të përjetoni përsëri.

Atëherë është koha për t’i thënë vetes: “Unë e di atë që nuk dua. Pra, çfarë dua?”

Mundohuni të identifikoni qartë atë që dëshironi. Mos harroni se duhet të udhëhiqni nga mënyra se si doni të ndiheni në lidhje me situatën.

Përgatitni dëshirën tuaj në një frazë të shkurtër dhe shkruani atë në rrethin më të vogël. Kjo do të jetë qendra e Fokusit tuaj.

Jashtë perimetrit të rrethit të vogël, shkruani mendimet tuaja rreth qëllimit tuaj, rezultatet e arritjes së tij dhe gjërat që ngrenë gjendjen tuaj. Mbani shkruar ato në perimetrin e rrethit të madh. Filloni në orën 12 (imagjinoni që jeni duke shikuar një orë) dhe shkruani në orën dymbëdhjetë deri në orën 1:00, orën e dytë dhe kështu me radhë derisa të keni 12 deklarata që ju japin emocione pozitive.

Për shembull, le të themi se dëshiron të humbasësh peshë. Shkruani këtë qëllim në qendër të rrethit të vogël. Më pas shkruani të gjitha motivimet tuaja në sektorët e tjerë në një mënyrë që kur të arrini sektorin e fundit, do të keni ndjerë tashmë se keni aftësi për të arritur qëllimin tuaj.

Ne nuk kemi dyshim se ju mund ta bëni këtë!