Highlight Të tjera

Në çka kalon një biznes në vitin e parë?

biznes

Viti i parë i një biznesi të vogël është i shtrenjtë. Duhet një kohë për të kthyer një fitim të kuptimtë, kështu që duke qenë sa më i begatë sa të jetë e mundur gjatë vitit të parë ndihmojeni veten  për të minimizuar shumë stresin financiar që  përjetoni.

“Mëso çdo ditë diçka të re”

Pa marrë parasysh se  me sa përgatitje filloni,  ka ende gjëra që nuk i njihni. Është e shëndetshme të pranosh se nuk di të gjitha. Përpiquni të mos jeni  kokëfortë për këtë, dhe mësoni aq sa mundeni. Dëgjoni rrëfimet e njerëzve që kanë kaluar ato që po kaloni ju, gjeni mundësi për tu takuar me ta dhe për të mësuar më shumë prej tyre. Merrni këshilla dhe vini ato në funksion.

Shumica e bizneseve të vogla nisin më  një buxhet shumë të kufizuar  dhe me staf minimal. Ju duhet të bëni shumë gjatë këtij viti.  Zgjidhni njerëzit më të mirë për punën që po bëni, të përgatitur dhe të aftë për të bërë shumë detyra.

Fillimi i një biznesi mund të jetë shumë stresues dhe rraskapitës. Është joshëse për të punuar me atë stres dhe lodhje, por askush nuk përfiton vërtet. Ju nuk mund të jepni çdo gjë nga vetja e juaj sepse kështu një ditë  nuk do të jeni në gjendje të vazhdoni më. Duhet të vendosni kufij.

Duke punuar  deri në orët e vona dhe duke shmangur orët që duhet të kaloni pranë të dashurve tuaj ju nuk e rritni biznesin tuaj. Duke ndarë kohë për punët që ju pëlqejnë ju do të jeni në gjendje të ktheheni në punë të rimbushur dhe të gatshëm për të marrë një seri të re sfidash.

Shiko drejt të ardhmes”

Është e vështirë të qëndroni të përkushtuar kur nuk e dini se ku do të çojnë përpjekjet tuaja. Sigurohu që të kujtoni vetës gjithmonë se ky është viti i parë i biznesit tuaj dhe se e gjithë puna e vështirë do të paguhet. Ju duhet të jeni optimist për këtë. Gjithmonë mendoni se vetëm tani po kaloni një moment të vështirë dhe se pjesa tjetër nuk do të jetë kështu./Unik Portal/