Dashuria Familja Highlight

Mos hiq dorë nga dashuria, por nga ata që nuk dinë t’ju duan!

Lidhja me dikë nuk është dashuri, aq më pak varësi nga dikush. Dashuria është falas dhe duhet t’ju lejojë të rriteni. Kur dashuria mbaron, lodhet, dhemb, mbyt… nuk është dashuri. Dashuria e gabuar fshihet pas një perde tymi: ne mashtrojmë veten duke menduar se partneri ynë nuk është i keq; prandaj le të përpiqemi t’i shohim gjërat në një mënyrë pozitive, duke i thënë vetes, për shembull: “ai e bën këtë sepse është një person mbrojtës, më do mbi të gjitha dhe dëshiron të kujdeset për mua”.

Poshtërimi në të gjitha format e tij ka një efekt bumerang

Të harrosh një dashuri të gabuar, ndonjëherë, është një provim pjekurie që na bën më të fortë. Ajo dashuri që thjesht nuk mund ta harroni, nuk është gjë tjetër veçse një person si ju, vetëm ju i keni dhënë këtij personi një rëndësi të madhe. Kur të rifitoni qartësinë, do të kuptoni se nuk ia vlente të humbisni kaq shumë kohë duke ndjekur dikë që në thelb nuk ju meritonte.

Mos i rezistoni dhimbjes. Lëreni të dalë tërësisht në sipërfaqe

Nxitimi për të kthyer faqen mund të tregojë një vështirësi në përjetimin e dhimbjes, një vështirësi në njohjen dhe rikthimin e rëndësisë për tjetrin, por gjithashtu mund të fshehë rrezikun e mbylljes ndaj përvojave të reja emocionale duke vendosur një mënyrë të re mbrojtjeje. Por dije se koha shëron gjithçka dhe mbi të gjitha duhet të jesh në gjendje të presësh, duke jetuar jetën natyrshëm, duke kërkuar vazhdimisht ekuilibrin që të bën të pranosh çdo ndryshim pa shqetësime të veçanta mendore.

Kjo është mundësia e duhur për të filluar nga e para me ju!

Mos humb kohë! Hapni zemrën tuaj dhe ekzaminoni madhësinë dhe ashpërsinë e plagës. Ndonjëherë kuptohet që në realitet nuk kemi humbur një dashuri të madhe, por se perceptimi ynë ishte kontaminuar nga të gjitha pritshmëritë që kishim bërë tek ai. Ju nuk duhet të pengoheni dy herë në të njëjtin shkëmb: ju e dini se çfarë është shkëmbi dhe si ta kapërceni atë. Detyrojeni veten të kapërceni një zhgënjim në dashuri, bëhuni një mik i vetmisë, i shpallur në një grevë sentimentale.

Nëse nuk mund ta duash veten, nuk do të mund të duash kurrë dikë tjetër!

Ndodh shpesh që kur një lidhje mbaron, kur një person largohet prej nesh, ne ndjejmë boshllëk, sepse deri në atë moment në vend që të mendojmë të ushqejmë dhe duam veten, gjithë dashurinë e kemi kryer jashtë nesh.