Highlight Kura natyrale

Metoda natyrale për të trajtuar venat me variçe

venat

Shumica prej jush tashmë e dinë shumë për vetitë  e dobishme të domateve, por jo të gjithë e dinë se ju mund të kuroni variçet me ndihmën e tyre.

Domatja ka pronat shëruese për shkak të një substance të ngjashme me aspirinë të gjetur në fruta. Ky acid konsiderohet të jetë një antikoagulant dhe gjak i hollë hollues. Përveç kësaj, domate ka flavonoide që forcojnë muret e enëve të gjakut.

Ka dy përbërës natyror për venat me variçe duke përdorur domate të gjelbra dhe të kuqe të pjekur.

Domatja jeshile është një ilaç shumë i thjeshtë në shtëpi për të hequr qafe venat me variçe.

Të gjithë ju duhet të bëni është të lani disa domate të gjelbra dhe t’i preni në feta të holla.

Pastaj vendosni feta të domate të gjelbra në nyjet e venave me variçe dhe rrjetin kapilar të venës.

Nëse është e nevojshme, fiksoni ato me disa fashë. Mbani fetat  e domateve në këto vende derisa të ndjeni një ndjesi shpimi gjilpërash në lëkurë.

Nëse ju nuk mund ti përmbaheni kësaj ndenje, hiqni fetat e domateve sapo të ndjeni një ndjesi djegieje dhe lani venat me ujë të ftohtë.

Rezultatet do të jenë të dukshme shumë shpejt, nëse kjo procedurë shkon mirë. Për rezultate më të mira, përsëritni procedurën 5 herë në ditë, vazhdimisht.

Dy javë pasi keni filluar këtë trajtim natyral, nyjet venoze do të fillojnë të zbehen. Rrjedhja, rrjeti kapilar, dhimbja dhe nyjet në venat përfundimisht do të zhduken.

Po ashtu ju mund të trajtoni venat me domate të pjekur.

Procedura është pothuajse e njëjtë me atë me domate të gjelbra. Lani disa domate të pjekura, preni  ato në feta të holla dhe vendosni në vena për 3-4 orë.

Përdorni disa fasha për t’i fiksuar ato siç duhet. Prisni pak kohë dhe zëvendësoni domatet me ato të reja. Koha më e mirë për të bërë këtë procedurë është gjatë mbrëmjes ose gjatë natës.

Kohëzgjatja e trajtimit është individuale. Ju gjithashtu mund ta bëni këtë trajtim në shtëpi duke u kombinuar me domate të gjelbra.