Highlight Të tjera

Mënyrat më efektive për të përmirësuar kujtesën tuaj

Kujtesa

Kujtesa është një aftësi themelore që mund të përdorim në përgjithësi më shumë. Nga kujtimi për të blerë diçka nga dyqani për të mos harruar të dërgoni një email që në më mëngjes, kujtesa luan një rol të rëndësishëm në çdo fushë të jetës.

Por si mund ta përmirësojmë kujtesën tonë? Jo vetëm për të rritur kujtesën tonë tani, por edhe për ta ruajtur atë ndërsa rritemi. Për fat të mirë, ka shumë mënyra për të përmirësuar kujtesën tuaj dhe shumica prej tyre përfshijnë modifikime të lehta që bëni çdo ditë, kështu që ata janë më të përshtatshëm.

 

Aftësia jonë për të kujtuar gjërat është një aspekt i qëndrueshëm i jetës së përditshme, nga jeta jonë personale në përpjekjet profesionale dhe realizimi i qëllimeve dhe ëndrrave tona. Megjithatë, është një aftësi e tillë themelore, saqë nuk bëjmë shpesh shumë më tepër se një mendim të dytë në të.

Megjithatë, me pak punë, mund të përmirësoni kujtesën tuaj. Dhe kjo mund të bëjë një ndryshim të madh në përmirësimin e jetës suaj.

 

Unik Portal ju sjellë katër mënyra për të përmirësuar kujtesën tuaj:

  1. Meditoni

Meditimi është sikur një kurë natyrale që ju mbron nga çdo gjë. Dhe, përderisa nuk është e vështirë, është shumë e dobishme për shumë arsye. Një nga ata vetëm kështu ndodh që po përmirëson kujtesën tonë.

  1. Provoni një lojë truri

Lojërat e trurit janë një mënyrë tjetër e madhe për të përmirësuar kujtesën. Tani ka dhjetëra (nëse jo më shumë) lojëra të mëdha të trurit në dyqanet e aplikacioneve smartphone që janë zhvilluar ose miratuar nga neuroscientistët kryesorë. Aplikacionet e lojërave të trurit siç janë kjo, kanë treguar se përmirësojnë memorien e punës, vëmendjen, fokusin dhe shumë më tepër.

  1. Hani ushqim të shëndetshëm

Çuditërisht, ushqimet që hani kanë një efekt edhe në kujtesën tuaj. Të ushqyerit dobët mund të ndikojnë negativisht kujtesën tuaj. Në një studim të botuar në Analet e Neurologjisë, gratë që konsumonin yndyrna më të ngopura nga mishi i kuq dhe gjalpi treguan rezultate më të dobëta në testet e të menduarit dhe kujtesës krahasuar me gratë që hanin më pak nga këto ushqime.

  1. Flini më shumë

Gjumi është shumë kritik për shumë gjëra. Rezulton, marrja e sasisë së rekomanduar të gjumit mund të ndihmojë në përmirësimin e kujtesës tuaj. Hulumtimet kanë treguar se gjumi është veçanërisht i dobishëm për atë që quhet konsolidimi i kujtesës, me shumicën e efekteve që ndodhin gjatë fazave të thella REM të gjumit.

Pra, çfarë duhet të bëni për të përfituar plotësisht nga kjo? Për një, sigurohuni që ju jeni duke qëndruar në një orar të qëndrueshëm të gjumit. Shkuarja në gjumë në të njëjtën kohë çdo natë do të programojë trupin dhe mendjen tuaj për t’u përgatitur për të pushuar çdo natë në të njëjtën kohë.

Kujtesa luan një rol të rëndësishëm në pothuajse çdo gjë që bëjmë çdo ditë. Për fat të mirë, mund të bëjmë shumë për ta përmirësuar. Cilado që zgjidhni, përdorni pikat e mësipërme që ju japin më kuptim për të përmirësuar kujtesën tuaj dhe për rrjedhojë çdo fushë të jetës suaj./UnikPortal/