Highlight Storie Inspirimi Të tjera

Mënyra për tu  plakur  këndshëm

Maye Musk, modele dhe ligjëruese e mendimit pozitiv konsideron se nuk është aspak e frikshme të plakësh. Por, që njerëzit vetëm duhet të gjejnë mënyrat e duhura për të plakur bukur dhe këndshëm.

Në rënd të parë pranojeni vetën ashtu sic jeni, ky është qelësi që bota të hapët për ju.

Çfarë do të thotë në të vërtetë “plakja e këndshme”?

Për t’iu përgjigjur kësaj pyetjeje, le të shohim origjinën e fjalës “hir”. Me origjinë nga latinishtja “gratus”, do të thotë mirënjohës. Pra, plakja me hijeshi mund të shihet si mirënjohje për plakjen si pjesë e natyrshme e jetës dhe përqafimi i saj plotësisht.

Me fjalë të tjera, do të thotë të jetosh jetën tënde më të mirë dhe të shijosh çdo moment.

Musk sugjeron që të largoni nga mendja tre mite kryesore që ua turbullojnë mendjën dhe ju bëjnë të mendoni se të plakësh është dicka e keqe.

  1. Hiqni nga mendja mitin se depresioni dhe vetmia janë normale për një të moshuar.

Disa të moshuar me të vërtetë ndihen të izoluar dhe të vetmuar ndërsa plaken. Mund të çojë gjithashtu në depresion, ankth dhe trishtim. Por shumë njerëz i përjetojnë këto emocione pavarësisht nga mosha e tyre. Në fakt, një studim i vitit 2010 ka treguar se të moshuarit kanë më pak gjasa të përjetojnë depresion sesa të rinjtë.

2.Sa më i vjetër bëhem, më pak gjumë më duhet.

Është një keqkuptim i zakonshëm që nevojat tuaja për gjumë bien me kalimin e moshës. Të rriturit kanë nevojë për të njëjtën sasi gjumë gjatë jetës së tyre, dhe gjumi I  ë mjaftueshëm është thelbësore për shëndetin dhe jetëgjatësinë tuaj të përgjithshme.

  1. Të moshuarit nuk mund të mësojnë gjëra të reja

Të rriturit mund të mësojnë ende gjëra të reja, të krijojnë kujtime të reja dhe të përmirësojnë performancën e tyre në një fushë të zgjedhur. Shkenca tregon se të mësuarit e aftësive të reja dhe duke provuar gjëra të reja mund të përmirësojnë aftësitë tuaja njohëse.

Pra, harroni idenë se ju nuk mund të stërviteni, të shetitni e të jeni kreativ, të kontribuoni në komunitet, të mbani dieta të shëndetshme dhe për më të tepër të jeni të lumtur cdo ditë.