Highlight Storie Inspirimi Të tjera

Mënyra jashtëzakonisht të lehta për t’u çlodhur

mënyra

A e keni pasur sot një ditë të ngarkuar dhe me shqetësime? Ka disa mënyra për ta kaluar këtë situatë përmes rekomandimeve që japin ekspertet dhe vijnë tek ju përmes Unik Portal.

 

 

  1. Bëni një shtëtitje në natyrë

“Unë bëj çdo ditë shëtitje”, thotë Robert Bilder, profesor i psikiatrisë në Institutin Semel dhe drejtor i Qendrës Tennenbaum për Biologjinë e Kreativitetit në Institutin Semel në UCLA. Një nga këshillat e tij më të shpeshta për tu larguar nga stresi dhe ngarkesa e tepërt është të bëjmë shëtitje dhe të mos marrim celuaret me vete. Kështu do të kemi përfitim të dyanshëm, edhe do ti bëjmë mirë trupit, por edhe mendjes.

 

  1. Mendoni për ata që i doni dhe ju duan

“Unë ndalem dhe mendoj për disa njerëz që më duan dhe i besojnë qëllimeve të mia”, thotë Dr Amit Sood, një profesor i mjekësisë në Klinikën Mayo. “Unë dërgoj dëshirat e mira të heshtura personit para meje.”

 

  1. Përkuluni

“Stop, bjerë dhe bëj yoga! Edhe vetëm një paraqitje ose dy mund të ndihmojnë në qetësimin e mendjes dhe rimbushjen e baterive. Provoni paraqitjen e pemës duke qëndruar pranë tavolinës suaj, ose një kthesë të ulur në karrigen tuaj “, tha Rachel Brathen,autor i librit të ri “Yoga Girl”.

 

  1. Hani çokollatë të zezë

“Unë përdor ushqim  për të kthyer humorin tim ” thotë Frank Farley, një profesor i psikologjisë në Temple University. Propozimi i tij është çokollata e zezë.

 

  1. Dëgjoni muzikë

“Dëgjoj Mozartin, muzikë elegante, të strukturuar bukur” thotë Ëilliam Fullard, profesor emeritus i psikologjisë në Universitetin Temple.

 

6.Meditoni

“Unë meditoj,” thotë Sood. “Unë kultivoj zakonet që relaksojnë mendjen – për shembull, kur zgjohem, mendoj për pesë njerëz që jam mirënjohës para se të filloj ditën time”.

 

  1. Merre vetën më të mirë

“Dije se jeta nuk është aq serioze sa mendja juaj e bën atë të jetë. Ka shumë gjëra të bukura rreth jush. Kur ndjeni që stresi zvarritet mbi ju, përqendrohu tek ata “, thotë Brathen.

 

  1. Krijoni zakone për argëtim

“Kur të kthehem nga puna, kam krijuar ritualin tim të tranzicionit”, tha Kearney-Cooke. “Sapo të kthehem në shtëpi, unë ndryshoj në rroba më të rehatshme, dëgjoj  xhaz ose muzikë klasike dhe pasi të ha darkë, bëj ushtrime të lehta./Unik Portal