Highlight Meditimi

Meditimi mund t’ju ndihmoj të jeni produktiv dhe të lumtur në punë

meditimi

Ne të gjithë e ndjejmë stresin dhe presionin kur nuk  gjejmë  15 minuta për drekë ose për t’iu përgjigjur emaileve.  Portali Unik ju  sjell  arsyet se si meditimi  mund t’ju ndihmojnë të jeni produktiv dhe ti gëzoheni së cilës ditë në punë.

Studimet kanë treguar se treguesi më i fortë i lumturisë në punë është një ndjenjë e kuptimit, kështu që rekomandohet të bëni diçka që i jep kuptim ditës tuaj. Për shembull,thoni  vetes: “Do të përpiqem të jem i mëshirshëm për të gjithë ata që takoj,ose “Unë do të përpiqem të komunikoj mire me të tjerët,”. Ky fokus pozitiv mund të transformojë me të vërtetë ditën tuaj, thotë ajo.

Ne të gjithë kemi pasur momente kur kemi dashur të dalim nga dera, dhe  të lëmë gjithçka anash, megjithatë ne nuk mund ti ikim realitetit, por duhet të ulemi dhe të shohim mundësitë e kapërcimit të këtyre situatave.

Prandaj, bëjeni meditim praktikë të përditshme tuajën.  Mënyra më e mirë dhe më efektive për ta bërë këtë është nëse keni një praktikë të përditshme meditimi  10-20 minuta në ditë të ulur ose duke u përpjekur të kultivoni ndërgjegjësimin dhe dhembshurinë, gjë që do ta bënte shumë më të lehtë çdo gjë nëpër të  cilën kaloni në zyrë.

Nëse keni marrë një email të tmerrshëm ose keni pasur një moment të tensionuar me shefin tuaj, mos harroni të merrni frymë. Nëse merrni frymë dhe ktheheni në moment, ju sjell përsëri vlerat tuaja dhe atë që dëshironi të shihni të dalë nga situata. Është në të vërtetë një gjë shumë e fuqishme për të bërë”.

Meditimi dhe ndërgjegjja mund t’ju ndihmojnë të mbani mend se puna është vetëm një aspekt i jetës suaj dhe vetëm një pjesë e ditës suaj. Meditimi dhe ndërgjegjja kanë një përfitim të marrjes së perspektivës dhe ju japin më shumë fleksibilitet të mendjes.

Rekomandohet  10-20 minuta në ditë të meditimit të ulur ose në këmbë. Për ta bërë këtë, sugjerohet që të përqendroheni në ndjenjën e frymëmarrjes, dhe kur mendja të shëtitë lirshëm, jini të sjellshëm me veten tuaj, shikoni nëse mund t’i lini me kujdes lëkundjet dhe ta ktheni vëmendjen. “Kjo është me të vërtetë, me të vërtetë e rëndësishme – aftësia për të lënë të shkojë dhe të kthehet mendjen, mund t’ju ndihmojë të lironi stresin dhe të vazhdoni të jeni shumë më produktiv edhe disa orë në punë.