Highlight Lifestyle

Libra që do t’ju bëjnë më të shëndetshëm, më të lumtur dhe më produktiv këtë verë

Vera është kohë ideale për lexim në vecanti nëse kaloni disa ditë në plazh. Është koha e përkryer për t’u larguar nga puna dhe për ti kushtuar kohë vetës, si një formë reflektimi për të parë nëse jeni të lumtur me jeten dhe ato që po bëni.

A je i lumtur?

A jeni aq produktiv sa mund të jeni?

A po përmbushni potencialin tuaj?

 

Nëse dëshironi të përmirësoni ndonjë prej këtyre zonave, pse të mos përfitoni nga ditët më të gjata të verës dhe të filloni? Kur të kesh mbaruar dhe të vie koha për tu kthyer në punë do të ndiheni krejtësisht ndryshe. Prandaj UNIK rekomandon disa libra që do t’ju bëjnë më të shëndetshëm, më të lumtur dhe më produktivë këtë verë.

 

  1. Një Udhëzues për Jetën e Mirë – William B. Irvine

“Një Udhëzues për Jetën e Mirë” nga Ëilliam B. Irvine është  recetë për paqen e mendjes dhe lirimin nga dhimbja. Ky libër ju mëson si të ecni përpara, të jetoni jetën më mirë dhe të mësoni vetkontrollin. Vetëm në këtë libër do të kuptoni se gjërat që deri më sot iu kanë dukur problem, vërtetë janë dhuratë nga jeta.

  1. Lexo këtë master të zakoneve tuaja; Më mirë se më parë, Gretchen Rubin

Mahatma Gandhi një herë tha, “Veprimet tuaja bëhen zakonet tuaja. Zakonet tuaja bëhen vlerat tuaja. Vlerat tuaja bëhen fati yt. “Nëse kjo nuk është arsye e mjaftueshme për të përmirësuar zakonet tuaja, atëherë asgjë nuk është.

  1. Në Mbrojtje të Ushqimit – Michael Pollan

Në mbrojtje të ushqimit nga Michael Pollan  është një libër me këshilla dietike dhë mënyra për tu ushqyer shëndetshëm. Ky libër është një ekzaminim i ngushtë i rritjes së nutricionizmit dhe një tregim historik i industrializimit të ushqimit.

  1. Përparësitë e lumturisë, Shawn Achor

Ne e kemi bindur vetën se duhet të jemi profesionalisht të mirë në dicka dhe të sukseshëm në karrierë për të  qenë të lumtur, por në fakt lumturia nuk ka të bëjë drejtpërdrejt me ketë. Në të vërtetë, lumturia është larg nga të qenit rezultat i gjithë punës suaj të vështirë – është në fakt një nga mjetet që mund të përdorni për të përmirësuar performancën tuaj dhe cilësinë e jetës suaj. Në këtë libër ju do të mësoni origjinën e lumturisë dhe efektet pozitive që lumturia ka mbi produktivitetin. Bazuar në hulumtimin e 12 viteve në psikologji pozitive, libri ofron këshilla konkrete se si të rritni lumturinë tuaj dhe shanset tuaja për sukses.

  1. Soul Untethered nga Michael A. Singer

Mendja juaj është e mahnitshme, por ajo mund të jetë sa pozitive aq edhe negative. Ndërgjegjja njerëzore është e fuqishme, dhe shpesh është e gjitha që qëndron mes jush dhe energjisë pozitive që ju nevojitet për të përmbushur të gjitha qëllimet tuaja. Ky libër mundësitë se si të kapërceni mendimet dhe emocionet që po mbajnë prapa. Michael A. Singer bazohet në praktika të ndryshme shpirtërore të shpjegojë se si ju mund të lundroni me mendjen tuaj, të vendosni kontakt me veten dhe të bëheni mjeshtër i vetës tuaj.