Highlight Të tjera

Këto janë fjalët më të bukura në Gjuhën Arabe!

gjuha arabe

Gjuha arabe është një gjuhë poetike, e fuqishme dhe një gjuhë e afërt për shpirtin.

Të jemi të sinqertë, gjuha arabe jo vetëm që tingëllon si poezi, por në disa raste edhe është!

Për të vërtetuar fjalët tona, ne kemi mbledhur 10 fjalë të gjuhës arabe që konsiderohen si fjalët më të bukura të kësaj gjuhe. Ju do ti pëlqeni pa masë!

Ne do iu sjellim edhe fjalët më të bukura të gjuhëve tjera, por ti shohim një herë ato më të ëmblat të gjuhës arabe.

1. Ya Amar (يا قمر);

Që do të thotë: “Hëna ime” ose “Më e mira ime”.

2. Firdaus (فردوس);

Do të thotë “Parajsë”.

3. Al naaem (النعيم);

Kuptimi: Lumturi.

4. Ishq (عشق);

Kuptimi: Një dashuri që ska fund.

5. Amal (أمل‎);

Që do të thotë: “Shpresë”.

6. Noor (نور‎);

“Dritë”, “Rrezatuese”,

Dikush që ndricon Universin…

7. Ya Rouhi (يا روحي‎);

Kuptimi: “Ti je shpirti im.”

8. Sadeeq (صَدِيق);

Një shok; Një person I besuar…

9. Saha (صحة);

Kuptimi: “Shëndet”.

10. Intisar (انتصار);

Kuptimi: “Triumfon”.