Highlight Storie Inspirimi

Këshilla për ata që profesioni u është bërë pjesë e jetës!

këshilla

A jeni polic, ushtarak, arkitekt, mjek, gazetarë, financier, edukatore?

Atëherë vetitë e punës u janë bërë shprehi e jetës së përditshme.

Kështu rrezikoni të shkatërroni personalitetin tuaj, dhe të mos jeni shumë të përkushtuar ndaj vetës dhe atyre që doni.

Ja këshillat e Unik Portal në këtë drejtim:

-Mësoni si të menaxhoni kohën tuaj. Mundohuni të planifikoni çdo gjë për javën përpara edhe duke pasur parasysh kohën e kaluar në transport. Duhet gjithashtu të ketë argëtim në listën tuaj të detyrave. –

-Bëni të gjitha takimet e biznesit gjatë ditës. Kjo do t’ju lejojë të kaloni mbrëmjet tuaja qetë dhe me më të dashurit tuaj.

-Mësoni të ndani punën nga koha e lirë. Mos  kryeni detyra  në shtëpi.Menjëherë pas një dite pune, dilni stërvitje, hani, ose ecni në park.

-Edhe nëse ju është bërë puna pasion, ju duhet të përpiqeni të gjeni diçka të ndryshme që mund të dëshironi të bëni, në këtë rast. Kaloni disa orë në javë me aktivitete që ju pëlqejnë.

-Harrojeni  postin tuaj. Nëse i menaxhoni punonjësit, le të dashurën tuaj të menaxhojë gjithçka në shtëpi. Nga ana tjetër, nëse ju jeni ai i deleguar në punë, përpiquni të menaxhoni gjithçka në shtëpi në mënyrë që ta ndjeni rëndësinë tuaj.

– Organizoni të gjitha sendet e veprimit për shkak të prioritetit dhe vlerësoni kohën tuaj të çmuar!

-Filloni delegimin e detyrave. Mos merrni të gjitha përgjegjësitë, ndani detyrat. Disa çështje mund të zgjidhen edhe pa ju. Dhe miqtë tuaj dhe familja janë gjithmonë të gatshëm për të ndihmuar, ju vetëm duhet të pyesni ata.