Highlight Storie Inspirimi Të tjera

Katër mënyra për tu pastruar emocionalisht!

A e dini se stresi  kronik emocional kontribuon në sëmundje fatale?

Mos e lejo!

Sic është një dietë po aq e rendesishme është dhe pastrimi emocional  lejon trupin te rigjenerohet, largon ngarkesen toksike dhe redukton stresin. Mos e lini shendetin tuaj në dorë të fatit.

Ja këshillat e portalit “Unik”

 

Largo zemerimin 

Identifikoni njerëzit me të cilët ju jeni të zemëruar. Pasi ta keni bere kete eshte e nevojshme qe ju te shkruani ne leter  shprehjet tuaja te matura per kete ceshtje. Pasi të jeni të qartë në pozicionin tuaj tëpjekur  për çështjen, përpara rruga do të jetë me e lehte.

 Largoni ndjenjen e fajit

Identifiko njerëzit që keni bërë padrejtësi dhe për të cilin ju duhet të kërkoni falje. Identifikoni në mënyrë specifike atë që keni bërë ose se si ju keni vepruar keq ndaj çdo personi dhe, nëse ka mundesi kthimi. Bëni plane për të vepruar me njohuritë tuaja.

 Pastro kujtimet negative qe ju mbajne peng

Shkruani një listë të kujtimeve  negative që ende shqetësojne. Pasi të keni listën tuaj,  shqyrtoni  çdo moment  plotësisht dhe me një distancë. Pyesni veten se çfarë ka për të mësuar nga çdo kujtim. Shenoni  mendimet tuaja.

Largo autokritiken

Vini re fjalët specifike që ju përdorni për të kritikuar veten. Merrni një letër dhe laps dhe shkruaj fjalet autokritike ne fillim. Pastaj, shkruani të gjitha frazat vijnë në mendje që ju përdorni për të mundur veten. Mos e censuroni veten. Shqyrto cdo fraze. Behu kurioz per origien e saj. Pastaj qartesoni veten duke degjuar nje ne menyre passive nje tingull te ambjentit tuaj te zakonshem. Pasi ju jeni të vendosur dhe të qartë, hidheni letren.