Highlight Storie Inspirimi Të tjera

Ka kohë për gjithçka, ne vetëm duhet të mësojmë si të merremi me gjërat!

kohë

 

Ne jemi gjithmonë në kërkim të arsyeve për të vazhduar në rrugën që do të na ndihmojë të arrijmë ëndrrat tona. Pjesa më e madhe e kohës, ne përpiqemi të qëndrojmë të motivuar në mënyrë që të mos humbasim fokusin e asaj gjëje që duam aq shumë për jetën tonë.

Sidoqoftë, shqetësimi për qëllimet tona mund të na shkaktojë shumë ankth.

Ju duhet të kuptoni se gjithçka do të ndodhë në kohën e vet.

Shqetësimi nuk do ta ndryshojë këtë. Jeta është bërë me cikle – çdo gjë ka një fillim dhe çdo gjë ka një fund. Prandaj, pa marrë parasysh se sa e keqe e një faze që e gjeni vetë, pa marrë parasysh se sa e vështirë është problemi që mund të hasni, mos harroni se ka një kohë për çdo gjë në jetë.

Ne të gjithë duhet të mësojmë ta kuptojmë këtë kohë që është plotësisht e shkëputur nga ankthi ynë i brendshëm. Nuk ka aspak lidhje me sa shqetësohemi.

Duhet të mësojmë se pa marrë parasysh se sa e pakëndshme mund të jetë gjendja aktuale, ai siguron një mësim shumë të vlefshëm për jetën. Pra, është e rëndësishme të mos shqetësohemi shumë me rezultatin përfundimtar. Në vend të kësaj mësoni se si të përfitoni nga procesi që do të çojë në këtë rezultat të dëshiruar. Ne jemi mësuar të mendojmë si Machiavelli. Ne besojmë se qëllimet justifikojnë mjetet dhe ne harrojmë se nëse nuk i kushtojmë vëmendje procesit, ne kurrë nuk mund të arrijmë deri në fund.

Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme që të kesh durim për të kuptuar çdo situatë në të cilën ndodhemi. Mos harroni se pa marrë parasysh se sa e pathyeshme është rruga, do të mësoni mësime të vlefshme nëse e kaloni atë si ju duhet. Edhe nëse vështirësitë e dëmtojnë besimin tuaj, besimet tuaja dhe motivimin tuaj, mbani mend se ka kohë për gjithçka. Ka edhe një kohë për të ndryshuar drejtimet.

Është e mundur që universi të përpiqet t’ju paralajmërojë se qëllimi juaj i fundit nuk mund të jetë ajo që do t’ju sjellë lumturinë për të cilën dëshironi.

Nga ana tjetër, ky problem mund të testojë këmbënguljen tuaj për të marrë atë që dëshironi.

Në këtë kuptim, është e rëndësishme që të analizoni situatën tuaj me durim dhe balancë të madhe në mënyrë që të kuptoni se cila nga këto shenja është më e përshtatshme për ju.

Konfuci, një mendimtar i madh kinez, tha: “Unë nuk mund ta ndryshoj drejtimin e erës apo të Tides, por unë mund të rregulloj sails e mia dhe drejtimin e anijes për të arritur gjithmonë destinacionin tim ..”

Kjo është pikërisht ajo që duhet të bëni për të arritur qëllimin tuaj. Ose thjesht mund ta ndryshosh plotësisht. Koha është e pamëshirshme dhe nuk ndryshon për askënd. Secili nga ne duhet të kuptojë se ka kohë për gjithçka dhe se kjo kohë është e ndryshme për të gjithë./UnikPortal/