Highlight Storie Inspirimi Të tjera

Ju jeni i përsosur ashtu siç jeni

Ju jeni i përsosur ashtu siç jeni

A e dini se  bota e jashtme inkurajon  ndjenjën e përkryerjes, duke u përpjekur vazhdimisht të na thotë ‘çfarë’ saktësisht na  mungon.  E vërteta është se ne jemi ‘të papërsosur’. Nuk ka asnjë mënyrë tjetër për ta vënë atë. Por këtu është një e vërtetë tjetër për ju: ju jeni duke gënjyer, por jo në mënyrën që mund të mendoni.

Le të flasim për këtë.

Pse jeni i përkryer ashtu siç jeni?

Gjithmonë mendoni se çdo papërsosmëri e vetme shton bukurinë tuaj. Mendni “mirë të jem i papërsosur sesa i përsosur”.

Së pari, le të flasim për diçka të rëndësishme: përsosmëria është një pikë referimi. Ajo që duam të themi me këtë është që kur vendosim të llogarisim se diçka është e përsosur ne duhet të shohim të gjitha cilësitë e mundshme të një gjëje dhe ta krahasojmë atë me të gjitha gjërat e tjera si ajo. Kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht se është e përkryer, vetëm se ne mund të na duket ashtu.

Pa ndonjë gjë tjetër për ta krahasuar atë, nuk mund ta dimë se a është e përsosur ose jo.

Pse është  rëndësishme kjo? Sepse kur gjykojmë veten bazohemi në këtë pikë referimi që ne kemi krijuar pa veten. Problemi është, ne shpesh gjykojmë veten bazuar në një pikë referimi të shtrembëruar.

Sidomos në epoken kur mediat sociale janë në kulmin e përdorimit, shumica e asaj që shohim janë anët e mira të njerëzve. Çdo gjë tjetër mbahet e fshehur prapa ekranit.

Kjo e lëndon situatën sepse pika jonë e referimit bëhet edhe më e shtrembëruar si rezultati asaj çka shohim.  Kjo është arsyeja pse është më e rëndësishme  që njerëzit të ngrihen dhe të tregojnë historinë e tyre kur kanë përjetuar abuzim, traumë ose sfida në jetë.

Pas gjithçkaje është thënë dhe bërë, rezultati është se kur shohim veten ne shohim diçka që nuk është pothuajse aq e bukur, interesante, argëtuese, e lumtur apo e vlefshme si gjithkush dhe çdo gjë që shohim rreth nesh. Natyrisht, është e gjitha një imazh i ndryshëm i realitetit, por mendja jonë kalon automatikisht në  gjykimin mbi veten tonë në bazë të këtij imazhi të shtrembëruar nëse ne e pëlqejmë apo jo.

Ky është filmi i mendjes sonë dhe po… luan njëzet e katër orë, shtatë ditë në javë , treqind e gjashtëdhjetë e pesë ditë në vit. Realiteti është, se jeni të përkryer ashtu siç jeni dhe ju keni qenë gjithmonë. Duhet të praojmë sfidat dhe të ashtuquajturat ‘të meta’. Ata janë pjesë e secilit prej nesh dhe  është pikërisht ekzistenca dhe kapërcimi i këtyre gjërave që i jep shpirt dhe kuptim jetës sonë.

Pra, çfarë duhet të bëjmë për këtë? Ju duhet të gjeni një mënyrë për të ndarë filmin nga realiteti. Së pari, gjithçka dukët e pandashme. Kjo është e gjitha në lidhje me atë se si i shohim gjërat përballë asaj se si gjërat janë me të vërtetë.  Kjo do t’ju ndihmojë të arrini qartësi rreth vetes dhe botës rreth jush dhe të kuptoni lirinë e vërtetë në lëkurën tuaj.

Gjeni lirinë në lëkurën tuaj dhe kuptoni se jeni të përkryer ashtu siç jeni

Si të realizoni lirinë e vërtetë në lëkurën tuaj?

E vërteta është, se filmi që ekziston tani brenda mendjes tonë është krijuar si rezultat i viteve të kushtëzimit, prandaj nuk ka rregullim brenda natës. Duhet të jeni vigjilent nëse shpresoni të zbuloni këtë pikëpamje të rreme dhe të gjeni veten tuaj të vërtetë. Duke thënë këtë, ka dy përpjekje të vërteta për ta bërë këtë:

Brenda vendit

Brenda vendit, ju duhet të praktikoni duke parë me qartësi më të madhe deri në pikën në të cilën mund të dalloni faktin kur jeni duke parë filmin e mendjes tuaj dhe kur po shihni realitetin.

Një praktikë e rregullt e meditimit mund të ndihmojë këtu sepse ju lejon të zbuloni gradualisht dialogun e brendshëm, i cili është me të vërtetë shënuesi ynë më i madh për identifikimin e filmit. Mendoni për dialogun tuaj të brendshëm si dialogu i vetë filmit.

Shëtitni sa më shumë

Jashtë, filloni të eksploroni tregimet e figurave të dukshme që ju kërkoni. Nëse nuk keni shumë njerëz që mund të mendoni, kërkoni tregime për luftërat dhe sfidat e njerëzve të suksesshëm. Kuptojeni se depresioni, ankthi, vdekja e të dashurit, sëmundja dhe pengesat janë pjesë e të gjithëve dhe kështu e shohim se nuk jeni të gjithë të ndryshëm nga të tjerët siç mund të mendoni.

Zbulimi i pasioneve tuaja dhe të kuptuarit e lumturisë është e rëndësishme për të jetuar një jetë përmbushëse, por nëse nuk mund ta kuptoni të vërtetën e tërësisë suaj dhe të gjeni paqe brenda vetes, nuk do të përmbusheni kurrë.

Ju jeni të përkryer ashtu siç jeni dhe ju keni qenë gjithmonë. Është koha të kuptoni se jeni të denjë dhe të zbuloni forcën që ka ekzistuar gjithmonë brenda jush. Kërkoni filmin e jetës tuaj dhe punoni për të ndarë perceptimin tuaj prej saj nga realiteti dhe do të fitoni lirinë për të jetuar me veten.