Highlight Storie Inspirimi

Jeta, beso, nuk është një ëndërr!

jeta

Jeta, beso, nuk është një ëndërr

Errësirë si thonë të urtët;

Shpesh një shi i vogël në mëngjes

Parashikon një ditë të këndshme.

Ndonjëherë ka re errësirë,

Por këto janë të përkohshme;

Nëse dushi do të bëjë lulëzimin e trëndafilave,

O…pse e vajton rënien e saj?

Shpejt, me gëzim,

Orët  e diellit të jetës fluturojnë,

Me mirënjohje, me gëzim,

Shijojeni si  fluturojnë ata!

 

Çfarë ndodhë kur vdekja në kohë hyn

Dhe e quan më të mirën tonë

Megjithëse duket se trishtimi fiton,

Shpresoj, një ndikim të rëndë?

Megjithatë shpresoj përsëri burimet elastike,

I pamposhtur, megjithëse ajo ra;

Ende  gjallë janë krahët e saj të artë,

Ende e fortë për të na duruar.

Mëshirëplotë, pa frikë,

Ditën e gjykimit mbart,

Për lavdi, fitimtare,

A guxon guximi të heqë shpresën?

Charlotte Brontë