Highlight Kura natyrale Shëndeti

Ja si ti bëni me shije lëvozhgat e limonit

limon

Kjo recetë besohet të jetë me origjinë indiane ose afrikano-veriore. Përveç të qenit shumë e shijshme, ofron përfitime të mëdha shëndetësore, falë limonit. Limoni  kanë fuqi të jashtëzakonshme medicinale.  Por shumica e njerëzve e humbin lëvozhgën, e cila është gjithashtu shumë e shëndetshme.

Kjo recetë do t’ju mësojë si të kosnumoni  lëvozhgën e limonit, por pa qenë e hidhur. Ju në të vërtetë do të shijoni atë.

Përbërësit

4 ose 6 limon (mundësisht organik);

1 lugë gjelle kripë deti për limon;

1 kavanoz me një kapak.

 

Udhëzime

Pritini në 4 pjesë limonet dhe sigurohuni që është një prerje e thellë. Pasi të bëhet kjo, vendosni pak më pak se një lugë gjelle plot kripë në limon ku keni bërë prerjen.

Nëse është e nevojshme, përdorni një lugë më të vogël për të shtypur mirë  kripën në limon. Tani merrni kavanozin dhe shtorni shtresën e parë më kripë dhe pastaj vendosni  limonet që sapo keni mbushur me kripë.

Përsëriteni procedurën për çdo limon që vendosni në kavanoz qelqi. Pasi të keni përfunduar, lini limonet brenda kavanozit për dy ose tri ditë. Çdo ditë, hapni kavanozin dhe shtypni limonet. Sigurohuni që të qëndrojnë të mbyllura sa më shumë që të jetë e mundur.

Pas dy ose tre ditësh, lani limonet, hiqni farat dhe shijoni.

Është më mirë të preni në copa të vogla. Procesi i fermentimit do ti japë lëvozhgave një aromë të madhe. Hedhja e fermentuar e limonit është shumë më e shijshme se lëkura e një limoni normal. Plus, procesi i fermentimit ruan të gjitha lëndët ushqyese./Unik Portal/