Highlight Yoga

Ja kuptimi i “Hatha Yoga”

Hatha Yoga

Hatha Yoga si disipline, është një metodë e harmonizimit dhe balancimit të dy forcave të individit të cilat përfaqësohen nëpërmjet veprimit dhe mendimit.
Ha –diell dhe Tha-hene. Pra,  dielli përfaqëson aktivitetin,energjinë e gjithësisë.
Hëna është forca më pasive e cila është e lidhur me konceptet mendore dhe emocionet.

Kështu Hatha yoga është unike në kuptimin e të gjitha aspekteve dhe është e realizueshme nga çdo individ. Ajo është e ngadaltë, por shume frytdhënëse. Kryesisht është një kombinim pozitash të caktuara dhe teknikave të ndryshme të frymëmarrjes.

Praktikojeni këtë lloj të yoga-s në një ambient të qetë e relaksues, me pak muzikë të lehtë e ca qirinj.